skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Aagaardsaken:

Sviende tap for Tromsø kommune

Tromsø kommune får ikke lenger ta arrest i eiendelene til forretningsmannen Anders Aagaard. Det bestemte Nord-Troms tingrett i dag.

Publisert 28.12.2004 13:57. Oppdatert 28.12.2004 17:45.
Av Christian Kråkenes

Anders Aagaard
Kommunen krevde arrest på til sammen 87 millioner kroner, men tingrettsdommer Bernhard Halvorsen slår fast at det ikke finnes grunn til å opprettholde arresten:

«Retten har kommet til at det ikke er sannsynliggjort at det foreligger grunn til frykt for at en senere tvangsfullbyrdelse av saksøkerens pengekrav vil bli hverken forspilt eller vesentlig vanskeliggjort om arresten ikke opprettholdes».

– Steike god sak

Anders Aagaard er svært glad for kjennelsen.

– Jeg føler at jeg har fått medhold i en sak jeg absolutt burde få mehold i.
Tromsø kommune har mulighet til å påkjære kjennelsen til lagmannsretten.

– Jeg er ganske sikker på at vi vil klare oss gjennom flere runder i rettsapparatet. Vi har en steike god sak, sier Aagaard til NRK.

Ingen avklaring

Tingretten er kommet fram til at det ikke er sannsynlig at Aagaard vil gjemme bort pengene sine, det foreligger med andre ord ingen sikringsgrunn.

Og når tingretten slår dette fast, trenger den ikke å ta stilling til om Aagaard har gjort noe ulovlig. Det har retten heller ikke gjort.

Dermed er det fortsatt like uklart om Aagaard virkelig bedro kommunen i forbindelse med salget av et parkeringsanlegg, for tre år siden.

Grovt bedrageri

Tromsø har saksøkt Aagaard fordi de mener han lurte kommunen i forbindelse med salget av et parkeringsanlegg i Tromsø sentrum.

Sentralt i saken står en omstridt tilbakebetalingsplikt Aagaard hevder han har overfor investorene i parkeringsanlegget. Tromsø kommune hevder på sin side at denne tilbakebetalingsplikten ikke eksisterer.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AAGAARDSAKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no