skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Aagaardsaken:

– Spill med åpne kort

Kommunestyrerepresentant Jens Ingvald Olsen fra RV, reagerer sterkt på at kontrollutvalget i Tromsø vil holde sin gransking av Aagaardsaken hemmelig, fram til den er ferdig i retten.

Publisert 31.12.2004 07:19.
Av Christian Kråkenes

Jens Ingvald Olsen (RV)
Olsen ber kontrollutvalgets leder Rolleiv Lind (H) om å ombestemme seg.

– Det er viktig å spille med åpne kort i denne saken, og selv om det kan skade kommunens sak i retten, mener jeg kontrollutvalget må legge sin konklusjon på bordet så snart de er ferdige med arbeidet. Å vente i flere år, til saken er ferdig i rettsvesenet, er uholdbart, sier Olsen.

Vil ikke påvirke

Lederen i kontrollutvalget, Rolleiv Lind, sa i går til NRK at han ville vente med å legge fram noen konklusjon, til saken var ferdig i rettsapparatet.

Årsaken er at kommunens sak i retten ikke skal påvirkes av kontrollutvalgets granskning.

RVs Jens Ingvald Olsen var med på å behandle Aagaardsaken i formannskapet, og han stemte for søksmål. Olsen mener kontrollutvalgets leder har misforstått.

Viktig spørsmål

Kommunstyret vedtok å kjøpe hele selskapet Trygg Parkering, men i stedet kjøpte de bare innmaten, selve parkeringsanlegget, og lot Anders Aagaard sitte igjen med selve selskapet.

Aagaard sier han dermed ble sittende igjen med forpliktelsene knyttet til selskapet, og han hevder kommunen betalte ham flere titalls millioner kroner, for å svare for disse forpliktelsene.

Det er om dette striden står, og å finne ut hvorfor kommunen falt ned på denne løsningen, er blant de viktigste tingene kontrollutvalget undersøker.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM AAGAARDSAKEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no