skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Alle halliktiltalte frikjent

Alle de fire tiltalte er i Tana og Varanger tingrett frikjent for hallikvirksomhet.

Publisert 10.02.2003 16:12. Oppdatert 10.02.2003 19:04.
Retten slår fast at russiske kvinner har solgt sex på campingplassen. Men eierne hadde ikke tilstrekkelige bevis til å gripe inn.

Full seier i retten for Frank Sandbergs advokat Birger H. Vandvik (bildet).
Frank Sandberg og tre andre menn var tiltalt for hallikvirksomhet ved Sandbergs campingplass i perioden 1999 til november 2000.

Ifølge tiltalen skulle de fire ha tatt i mot russiske kvinner og leid ut hytter til dem, selv om de forsto at kvinnene solgte seksuelle tjenester med campingplassen som base.

Unik sak

Hallikparagrafen i straffeloven har ikke vært brukt i lignende saker tidligere. Derfor vekker det stor interesse når dommen fastslår at ingen av de tiltalte kan straffes.

Tvert imot: Det ville være straffbar diskriminering å avvise russere fordi de er russere. Det ville være ærekrenkende å beskylde dem for å prostituere seg uten å ha bevis. Og selv politiet klarte ikke å vise hvem som faktisk solgte sex. Dermed hadde ikke eieren av campingplassen tilstrekkelig grunnlag for å gripe inn, konkluderer retten. I så fall måtte de ha saklig grunn for å mistenke den enkelte gjesten for sex-salg.

Men påtalemyndigheten har nylig anket en lignende frifinnelse fra en annen campingplass i Tana, og forsvarerne frykter at også dommen i dag blir anket.

Dobbeltstraff

Den hovedtiltalte Frank Sandberg slipper også straff for regsnkapsrotet han var tiltalt for. Han er tidligere ilagt konkurskarantene, og retten finner at det ville være ulovlig dobbeltstraff å dømme ham for det samme forholdet på nytt.

Dømt for regnskapsmangler

To av de andre tiltalte fikk henholdvis 14 og 36 dagers fengsel for ikke å ha ført regnskap. Straffen er allerede sonet, fordi de har sittet en tid i varetekt.

Av Knut-Sverre Horn

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no