skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Hallik-saken i Høyesterett

Fredag starter Høyesterett ankebehandlingen av den såkalte Skippagurra-saken, der fire menn ble dømt til fengsel for hallik virksomhet.

Publisert 12.02.2004 08:24.
Av Skjalg Jensen og Knut-Sverre Horn

Også Høyesterett skal vurdere virksomheten til Frank Sandberg. Til høyre advokat Mona Høiness, som representerer en av de andre tiltalte i saken.
Forsvarer for hovedtiltalte Frank Sandberg, Per Flatabøe, sier de vil forsøke å få dommen fra lagretten opphevet.

Det var i mai i fjor at Frank Sandberg ble dømt til fengsel i ett år og tre månder for halik virksomhet. Tre av hans medhjelpere fikk noe mindre straff.

– Umulig å skille

Det Høyesterett nå skal ta prinsipielt standpunkt til, er om de tiltalte kunne skille ut hvem som var prostituert og hvem som ikke var det – og om Sandberg som campingplasseier kunne nekte kvinnene fra Russland adgang til stedet på mistanke om at det foregikk prostutisjon på campingplassen.

Sandbergs forsvarer Per Flatabøe sier saken er av svært stor prinsipiell betydning. Han viser til at Sandberg ville bryte andre lover, blant annet forbudet mot å diskriminere folkegrupper, dersom russiske kvinner skulle avvises.

Står på sitt

Men for Statsadvokaten i Troms og Finnmark er ikke saken så enkel. Ifølge Stig Ole Haug hos statsadvokaten vil de forsatt prosedere på at lagrettens dom er riktig og at de fire tiltalte i skippagurra saken bør dømmes for Hallikvirksomhet.

Lagmannsretten fant det bevist at Sandberg og hans medarbeidere helt bevisst hadde jobbet for å få prostituerte til stedet, og at de derfor ikke kunne påberope seg noen konflikt med forbudet mot diskriminering.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no