skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Anker Skiippagurra-dommen

Frank Sandberg og de tre andre hallik-tiltalte fra Skiippagurra kan bli nødt til å stille i retten på nytt. Statsadvokaten har anket frifinnelsen.

Publisert 10.03.2003 14:29.
Av Knut-Sverre Horn

De fire var involvert i driften av den omstridte campingplassen i Skiippagurra i Tana, men ble ikke dømt, selv om retten fant det bevist at russiske kvinner solgte sex på campingplassen.

Statsadvokaten vil ikke kommentere anken før den er forkynt for de fire tiltalte. Men to av forsvarerne - Birger Vandvik og Mona Høiness - bekrefter overfor NRK Finnmark at anken ble sendt sist fredag.

Ikke overrasket

- Jeg har informert min klient i Sverige i dag, og vi er ikke veldig overrasket over anken ut fra de signalene som er kommet tidligere. Saken er prinsipielt interessant, og det er lite domspraksis på dette feltet, sier Vandvik, som forsvarer hovedmannen Frank Sandberg.

Ifølge Vandvik har statsadvokaten anket både bevisvurderingen og lovanvendelsen på det tiltalepunktet som gjelder hallikvirksomhet. Dessuten har han anket punktet om Frank Sandbergs brudd på våpenloven. Det siste dreier seg ifølge forsvareren om en fullt lovlig leketøyspistol til 498 kroner.

Kan bli avvist

Fordi strafferammen etter tiltalen er mindre enn seks år, kommer ikke saken automatisk opp for lagmannsretten. Den skal først vurderes av kjæremålsutvalget, men de tre dommerne må være enstemmige for å avvise anken.

Advokat Vandvik regner med at svaret fra kjæremålsutvalget kan komme i løpet av et par uker, men at en eventuell ny rettssak ikke kan berammes før i september-oktober.

Politiet fikk i fjor høst medhold i å anke en annen hallik-sak fra Finnmark til lagmannsretten, men det endt med frifinnelse også i andre instans da saken mot Reidar Varsi var oppe i februar.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no