skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Ny rettssak

Det blir ny rettsak mot Frank Sandberg og tre andre menn som drev en campingplass i Skiippagurra i Tana. De fire mennene ble frifunnet for hallikvirksomhet av Tana og Varanger tingrett i februar. Men dommen ble anket av statsadvokaten, som mener tingretten har tolket loven feil.

Publisert 11.04.2003 06:59.
Av Martin Mortensen

Det er ikke mye statsadvokat Lars Føyse vil ut med, men ut i fra dokumenter NRK-Finnmarks sitter med, er hovedkonklusjonen at dommerne i Tana og Varanger Tingrett har tolket loven for strengt.

- En ting er å nekte russiske kvinner å ta opphold på et normalt drevet hotell i Tromsø by. Noe helt annet er det å drive foretak hvor vesentlige formål er å leie ut rom eller hytter til prostiturerte, argumenterer statsadvokaten, som konkluderer med at hvis dommen blir stående, så vil det i framtiden ikke finnes tilfeller å anvende den såkalte "Hallikparagrafen" på.

I dommen fra Tana og Varanger tingrett ble det slått det fast at russiske kvinner har solgt sex på campingplassen til Frank Sandberg. Men eierne hadde ikke tilstrekkelig bevis for å gripe inn. Retten fastlo også at det vill være straffbar diskiminering å avvise russere fordi de er russere og det vill være ærekrenkende å beskylde dem for prostitusjon.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no