skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Dømt for hallikvirksomhet

Frank Sandberg er dømt for hallikvirksomhet. Her med en av forsvarerne i saken, advokat Mona Høiness.
Frank Sandberg er dømt for hallikvirksomhet. Her med en av forsvarerne i saken, advokat Mona Høiness.
De aller fleste russiske kvinnene som kom til campingplassen i Skiippagura i Tana, kom for å selge sex, har lagmannsretten slått fast.

Publisert 19.05.2003 08:25.
Av Knut-Sverre Horn

Lagmannsretten dømte blant andre Frank Sandberg for hallik-virksomhet. To av de fire som var tiltalt i saken har selv giftet seg med russere, men retten tror likevel ikke at kvinnene som kom til Skiippagurra stort sett ville finne seg en norsk ektemann.

Frikjent i tingretten

Da saken mot de fire påståtte hallikene fra Skiipagurra første gang ble behandlet i Tana og Varanger tingrett ble alle frikjent. Etter rettens mening i tingretten kunne de tiltalte ikke vite hvilke av de mange gjestene på campingplassen som prostiturte seg. Dermed kunne de heller ikke gjøre mer for å stoppe virksomheten.

Selv om aktor førte nye vitner i ankesaken ser det ikke ut til at det har vært avgjørende. Lagmannsretten tolker både loven og de gamle bevisene nokså annerledes. Denne gang har retten blant annet lagt stor vekt på gjestebøker som viser at kvinnene gjennomgående var nokså unge, og kom tilbake gjentatte ganger - selv om en helgetur kostet flere russiske månedslønner.

Visste om prostitusjon

Frank Sandberg var utvilsomt klar over prostitusjonen, og la helt bevisst til rette for salg av sex, mener lagmannsretten.

Dommerne mener Sandberg har tjent drøyt 1,5 millioner i Skiipagurra, og at minst en million av dette skyldes at han fremmet prostitusjon. Dermed sier lagmannsretten indirekte at minst to av tre russiske kvinner kom til Skiippagurra kun for å selge sex.

Dette står i sterk kontrast til frifinnelsen fra tingretten, som mente det var vanskelig å vite hvem og hvor mange som prostituerte seg. Noen russiske kvinner kom også til Norge for å gifte seg - blant annet førte det til giftermål med to av de tiltalte.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no