skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Hallik-tiltalt frifunnet

Innehaveren av Jungelcampen i Laksnes i Tana, Reidar Varsi, ble frikjent for hallikvirksomhet i dag - med knappest mulig margin.

Publisert 26.02.2003 14:08. Oppdatert 26.02.2003 15:43.
Av Knut-Sverre Horn

Det kom prostituerte til Laksnes, fastslår retten, men det er ikk bevist at tjenestene deres ble utført på stedet.
Varsi ble også frifunnet da saken gikk for Tana og Varanger tingrett i november, men påtalemyndigheten anket.

Lagmannsrettens flertall er ikke i tvil om at de russiske kvinnene kom til Laksnes for å selge sex, og at Varsi fremmet dette salget. Likevel ble han frikjent.

Reddet av mindretallet

To av meddommerne mente det ikke var ført bevis for at det faktisk foregikk salg av sex i tilknytning til Jungelcampen i Tana. En tredje mente Varsi ikke bevisst hadde gått inn for å fremme eller utnytte andres prostitusjon. Siden det kreves minst fem av sju stemmer for å kjenne en tiltalt skyldig, gikk Varsi fri fra tiltalen med knappest mulig margin.

Kunne ikke dømmes

Varsi var subsidiært tiltalt for å ha leid ut lokaler selv om han forsto at de skulle brukes til prostitusjon. Men det er ikke bevist at det ble gitt seksuelle tjenester på selve campingplassen, mener retten.

Paragrafen er ment å ramme bordellvirksomhet, og Varsi kan ikke dømmes dersom det bare er inngått avtaler om sex-salg på campingplassen, eller dersom prostitusjonen er administrert derfra, fastslår lagmannsretten.

Advokat Jon Bertelsen fikk overbevist et tilstrekkelig mindretall om klientens uskyld.

Punktum

Dommen falt klokka 13.30 i dag, og er avsagt under dissens på flere punkter.

– Varsi har hatt en stygg tiltale hengende over seg, og vi håper at det nå er satt et endelig punktum for denne saken, sier hans forsvarer, Kirkenes-advokaten Jon Bertelsen.

Ingen betydning

Statsadvokaten vurderer for tiden å anke frifinnelsen også i den andre halliksaken fra Tana. Det var ventet at lagmannsrettens avgjørelse i dag kunne fått betydning for en eventuelle anke i Skiippagurra-saken. Men frifinnlsen av Varsi er basert på bevisvurderinger, ikke på de juridiske forholdene som ble avgjørende for de tiltalte fra Skiippagurra.

Dermed heller frifinnelsen i dag neppe kaldt vann i blodet på statsadvokaten, tror advokat Arnor B. Ilstad, som fulgte domsavsigelsen i dag.

Han mener likevel dommen sender et klart signal om at det kreves sterke og konkrete bevis for at det har foregått prostitusjon.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no