skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Avviser protester

Flere av høringsuttalelsene om Magerøya vindpark er basert på feil og misforståelser. Det skriver Statkraft til Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE.

Publisert 16.07.2004 07:47. Oppdatert 16.07.2004 08:18.
Av Eirik Palm

Statkraft vil bygge vindpark med inntil 25 vindmøller i Nordkapp, men flere høringsparter har protestert og mener planene vil få store, negative konsekvenser for blant annet reiseliv og reindrift.

Det er mye vind som kan gjøres om til energi, langs Finnmarkskysten. I fjellene over Honningsvåg planlegger Statkraft en vindmøllepark med mellom 10 og 25 møller, men det har ført til mange protester.

Sånn vil de ikke ha det på Magerøya. (Foto: Knut-Sverre Horn)

- Feil og misforståelser

Vindmøller kan få negative konsekvenser for reinkalvingen, turistnæringa, dyreliv og fauna, heter det i uttalelsene. Men flere av uttalelsene baserer seg på feil og misforståelser, mener Statkraft. Det går fram av Statkrafts merknader til høringsuttalelsene.

- Vi registerer at Statkraft viser til sine fagutredninger og holder fast på konklusjonene som er der. Vi i NVE føler vel videre at de uttalelsene som har kommet, er mer utfyllende i forhold til de fagutredningene som er gjort. Det er ulike innfallsvinkler når det gjelder faktagrunnlaget, sier overingeniør Tormod Eggan i NVE.

Vedtak i august

I siste halvdel av august vil NVE fatte vedtak om Magerøya vindpark. Vedtaket kan ankes og da må Olje- og energidepartementet ta den endelige avgjørelsen. Med tidsfristene som gjelder, betyr en anke at det i så fall at punktum først settes neste vår - tidligst.

Vedtaket i NVE kan bli et ja, ja med bestemte vilkår eller et avslag. Flere høringsparter slår fast at det står mye på spill. Reindrifta mener det er stor fare for at hele området kan gå tapt for næringa, og at det må utredes om det er steder som kan erstatte utbyggingsområdet.

I slutten av august skal også vedtaket om Skallhalsen vindpark i Vadsø kommune være klart.

Bakgrunn: Vindmøller for dummies (29.10.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no