skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Vil ha ny vindkraft-utredning

Miljøvernepartementet utarbeider nye retningslinjer og forlanger en konfliktvurdering før det gis konsesjon for utbygging.

Publisert 11.03.2005 07:05. Oppdatert 11.03.2005 17:26.
Av Einar Korneliussen

I følge en pressemelding fra Miljøverndepartementet skal det utarbeides nye retningslinjer slik at kommuner og fylker får vindkraftutbygginga inn i overordnede arealplaner.

Regjeringen har også bestemt at det skal foretaes en konfliktvurdering for å ivareta hensynet til andre samfunnsinteresser.

Flere prosjekt i vinden

Vind er det ofte nok av i Finnmark, og kystkommunene ser et betydelig inntektspotensiale i utbygging av vindkraft.
Til nå er ett anlegg, nemlig Havøya i Måsøy kommune, kommet i drift. To konsesjoner er innvilget og 12 prosjekt er forhåndspåmeldt.

Den store interessen for utbygging av vindkraft, uten at det foreligger en samlet fylkesplan for dette, har fått mange til å reagere. Først ut var Finnmark Venstre og naturvernforbundet, reindrifta og reiselivet hang seg på. Daglig leder i Finnmark reiseliv, Jens-Harald Jenssen, er glad for at det nå blir pålagt med en konfliktvurdering før vindkraftutbygginga kan settes igang.

– Dette synes jeg er kjempebra, og er i tråd med det vi har bedt om.

Samlet plan

NVE har som konsesjonsmyndighet gått imot dette av frykt for at slike planer kan forsinke utbyggingen av vindkraft, men nå kommer likevel kravet om overordnede arealplaner.

Seksjonsleder Arne Olsen i NVE ville i går kveld ikke uttale seg i saken, ettersom han ikke var kjent med pressemeldingen fra miljøvernministeren som mener konfliktvurderinga og de nye retningslinjene er nødvendige for å sikre ei bærekraftig vindkraftutbyggging i landet.

Bakgrunn: Vindmøller for dummies (29.10.2003)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no