skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Skjøt rein fra bilvinduet

Flere rein er skutt i Hammerfest-området den siste tiden. Dyrene er skutt med luftgevær eller såkalt soft-gun, og har lidt en langsom og smertefull død. Ungdom er pågrepet for å ha skutt det ene dyret fra et bilvindu.

Publisert 05.08.2004 01:20.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Silvana Elisabeth Granlien

Første episode skjedde på Seiland i månedsskiftet juni-juli da en rein ble skutt i magen fire ganger. Den døde etter flere dager med voldsomme pinsler.

I går obduserte veterinær Sofus Olsen en ny rein som var skutt i magen.

Fryktelige smerter

– Den reinen ville også ha dødd en lang og pinefull død dersom den ikke til alt hell også hadde blitt truffet i nyrene av samme prosjektil, og forblødde i løpet av noen timer. Men uansett har den hatt fryktelige smerter i de timene som gikk fra den ble skutt og til den døde.

Årvisst problem

Den tredje episoden skjedde sist uke da flere ungdommer ble observert mens de skjøt på rein i Rypefjord fra et bilvindu. Ingen av reinsdyrene er skutt for å slaktes eller mens de spiste blomster eller planter i hagene til folk i Hammerfest - et årevisst problem i byen.

– Vi er jo ikke uvant med at folk i Hammerfest er forbannet på rein, men det er en stor forskjell på å jage den ut av hagene og å skyte på den med skytevåpen, sier Olsen.

Alle skyteepisodene blir anmeldt til politiet, og Sofus Olsen oppfordrer folk til å melde fra til politiet hvis de ser slik dyremishandling uansett hva de ellers mener om rein.

Avhengig av tips

Politiadvokat Gøril Lund ved Vest-Finnmark politidistrikt sier politiet ser alvorlig på disse sakene, og prøver å sikre så mange spor som mulig, men er avhengig av tips fra publikum.

Lund sier at dette både regnes som skadeverk og brudd på dyrevernloven.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no