skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Flere rein skutt i Hammerfest

Fire rein har blitt skutt på Kvaløya og Seiland den siste tiden, den siste med åtte skudd fra en salongrifle. -Dyremishandling, sier veterinær

Publisert 10.08.2004 08:14.
Av Jon Are Nilsen

Det reageres sterkt på dyremishandlingen fra både myndigheter, reineier og innbyggerne i Hammerfest. Politiet varsler fengselsstraff opp til seks år for gjerningsmennene.

Upopulær

Reinsdyrene er ikke de mest populære sommergjestene i Hammerfest. Varmen i sommer har fått reinene på Kvaløya til å trekke ned til skyggene i byen og veiene rundt i området. Mange har hatt besøk av reinsdyrene i hagene sine, og en del av innbyggerne i Hammerfest er frustrerte.

De fleste nøyer seg med å jage reinene ut av hagen eller veien, men noen har gått hardere til verks. Den siste tida har 4 rein blitt skutt på, den siste ble funnet i Stallogargo sist fredag. Den var drept med åtte skudd fra en salongrifle, veterinær Sofus Olsen rase over dyremishandlinga.

– Det er jo ikke reinens skyld at de trekker ned til Hammerfest. Man må ikke la sin frustrasjon gå utover dem, sier Olsen.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no