skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Sponheim svikter Hammerfest

Landbruksminister Lars Sponheim bryter løftet om å ta tak i reinplagen i Hammerfest. Det mener ordføreren, som nå frykter at det vil ta lang tid før det blir en løsning.

Publisert 21.10.2004 07:03.
Av Jon Are Nilsen

I mai møttes Hammerfest Kommune, Reindriftsforvaltningen og Landbruksminister Lars sponheim for å finne en løsning på reinproblematikken i Hammerfest-området.

Ifølge ordfører Alf E. Jakobsen og reindriftssjefen lovet Sponheim å ta initiativ til å opprette en arbeidsgruppe. Gruppa skulle vurdere å bygge reingjerde rundt Hammerfest og se på mulighetene for å finne annen statsgrunn som sommerbeiteoråde for den reinen som er på Kvaløya.

Kommunen får jobben

Men i et nytt brev fra departementet legges ansvaret over på Hammerfest kommune for å ta initiativ til løsning. Ordfører Alf E. Jakobsen er frustrert over Sponheims helomvending.

- Landbruksdepartemanget har snudd 360 grader, og det er lite seriøst, sier Jakobsen.

Trekker ut

Landbruksdepartementet vil ikke kommentere saken før de har behandlet den på nytt. Alf E. Jakobsen hadde håpet å få bukt med reinproblematikken innen neste vår, men frykter at saken vil trekke ut i langdrag.

- Når prosessen ikke kommer i gang, og vi ikke kan gjøre ting i fellesskap, er jeg redd for at denne saken bare skyves fremover.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no