skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Bare småpenger igjen

Det blir bare småpenger igjen til kreditorene etter HR-konkursen på Sørøya. De villa ha nesten 200 millioner, men får omtrent 1,5 millioner.

Publisert 02.09.2004 15:13.
Av Eirik Palm

Etter konkursen ved HR Sea Products vil ordføreren i Hasvik ha alle kortene på bordet.

Bostyreren sier det bare er funnet 5 millioner kroner i boene etter de tre fiskeindustribedriftene, og at lønnsgarantifondet skal ha mesteparten. Ordføreren i Hasvik mener innbyggerne har krav på å få alle fakta på bordet.

– Jeg mener innbyggerne har krav på å få vite om ting har vært som det skal være i denne saken, sier Hasvik-ordfører Geir Iversen.

Betaler fortsatt

Onsdag ble det kjent at bostyret til HR-konsernet retter skarp kritikk mot konsernledelsen. 10 prosent av innbyggerne i Hasvik ble uten arbeid på grunn av konkursen i konsernet, og innbyggerne betaler fremdeles på investeringer som ble gjort for å legge til rette for fiskeindustrien. Fra 1999 til 2001 ble det investert 15 millioner i nye vannverk, noe som må dekkes gjennom de kommunale avgiftene.

– Jeg er overrasket. Jeg kjenner bare denne saken fra radio. Ut fra det jeg hører virker det på meg som om det bør undersøkes, sier Iversen.

Smuler

Samtidig er bostyreren for de tre konkursrammede bedriftene på Sørøya i ferd med å avslutte sitt arbeid, og det er bare smuler å hente for kreditorene. Ved anleggene i Hasvik og Breivikbotn er det ingenting. Bostyrer Hans Hoffmann har funnet fem millioner kroner ved anlegget i Sørvær, men mesteparten går til lønnsgarantifondet.

– Til de øvrige kreditorene i boet vil det være 1,5 til 1,7 millioner til utbetaling. Summen av kravene her var opprinnelig på nærmere 200 millioner kroner, sier han.

Ikke like krass

Bostyret for konsernet og rekebedriften i Tromsø mener å kunne påvise brudd på aksjeloven og dårlig regnskapsskikk, og anbefaler også kreditorer med store tap om å vurdere erstatningssøksmål. Hoffmann er ikke like krass.

– Det er nok lettere å gjøre feilinvesteringer i en rekebedrift enn i de to andre bedriftene. Men hovedsaklig var det problemer med råstoff og markedet som var felles for de tre anleggene.


Bakgrunn: Ny konkurs truer Sørvær (23.08.2004)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no