skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Sluttkamp i Sørvær

Hvem som får overta fiskebruket i Sørvær skulle avklares i dag, men i siste sekund kom nye opplysninger som gjør at Innovasjon Norge må vurdere salget på nytt.

Publisert 15.03.2005 15:59.
Konkursen i HR-konsernet rammet Hasvik kommune svært hardt.
(Arkivfoto: Kai Erik Bull)


Av Jenny Duesund

Etter det NRK erfarer er det en av aktørene som i sluttspurten har forhøyet sitt bud. Innovasjon Norge håper nå å ta stilling til dette i morgen.

Dersom avklaringen kommer fort, kan nye eiere få med seg en viktig vårsesong. Og for folk i Sørvær vil en rask oppstart kunne bety arbeid for folk som har gått så lenge på arbeidsledighetstrygd at de er i ferd med å miste den.

Allerede i februar 2002 begynte de alvorlige problemene i Hasvik. Da mistet kommune alt av fiskeindustribedrifter. Konkursen i HR-konsernet rammet tre bedrifter i kommunens tre fiskevær. 100 mennesker, nesten 10 prosent av innbyggerne, mistet jobben.

I kommunen har det derfor nå vært et sterkt ønske om at ikke ett konsern igjen skulle eie alt av fiskebedrifter - og dermed gjøre kommunen svært sårbar i dårlige tider.

I tillegg har Sørvær et enormt behov for å få et fiskebruk der det også blir arbeidsplasser, og ikke bare mottak og utkjøring. Håpet i Sørvær er at noen ønsker å satse på drift som skaper varige arbeidsplasser og ikke minst- at det er disse som får tilslaget.

Bakgrunn: Ny konkurs truer Sørvær (23.08.2004)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no