skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Trekk dere!

Både Aksjon Styrk sykehusene og Aksjon to likeverdige sykehus mener styret for Helse Finnmark og Helse Nord bør trekke seg.

Publisert 03.11.2004 07:43.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Bård Wormdal

Aksjon Styrk sykehusene og Aksjon to likeverdige sykehus mener det blir helt feil at organer som ikke er folkevalgte skal gjennomføre en rasering av helsetilbudet i Finnmark, mens politikerne sier at tilbudet skal opprettholdes. Det sier leder av Aksjon styrk sykehusene, Reidar Johansen.

Pakk sammen

– Politikere sentralt, i denne regjeringa, har stått frem gang på gang og lovt gull og grønne skoger. Man skal bevare sykehusen, ingen fare, i ly av helseforetkasstyrene opplever vi det stikk motsatte, sier Johansen.

Hans oppfordring til syrene i Helse Finnmark og Helse Nord er at de pakker sammen, dette må regjeringa selv stå for så kan de ta den politiske kampen.

Kan ikke klare oppgavene

Jørn Haga, leder av Aksjon to likeverdige sykehus, er også opprørt. Han mener alle styrene i helseforetakene i hele landet bør legge ned sine verv:

– De som sitter i regionale og lokale helseforetak bør nå fortelle oppdragsgiveren at man ikke har mulighet til å gjennomføre de oppgavene man er tillagt fordi rammene ikke er til stede, sier Haga.

Hva mener du vil bli konsekvensene her?

– Konsekvensene vil jo være at hvis for eksempel sykehjemsplassene fjernes, må de som har bruk for disse fraktes rund og kanskje ut av fylket. Dette er i stor grad snakk om eldre, og det er de som får det ekstra stresset og angsten det medfører, mener Jørn Haga.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELSEFORETAKENE

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no