skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Tror ikke på Alta-sykehus

- Skjerp dere! sa Olav Gunnar Ballo (SV) på folkemøtet i Alta i går kveld. Det er Helse Finnmark han mener, ikke politikerne i Hammerfest og Alta. Men Ballo mener et sykehus i Alta likevel er lite realistisk.

Publisert 14.02.2006 07:01. Oppdatert 14.02.2006 09:18.
Av Jenny Duesund

Stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo sa etter folkemøtet om sykehussaken i Alta i går kveld at Helse Finnmark nå må skjerpe seg.

Deltakerne på møtet viste stor frustrasjon over forholdene i helse-Finnmark. Og debatten ble bare mer engasjert etter møtet. Ballo hadde forståelse for altafolkets sykehuskrav:

- Det dere beskriver er en situasjon der man føler seg helt maktesløs overfor Helse Finnmark og overfor Helse Nord, for de er jo ikke i dialog med lokalbefolkninga, og det er uholdbart! tordnet Ballo.

Støtter utredning

Ballo fikk med seg kravet fra de fremmøtte i Alta, der både politikere, vanlige folk og flere leger ropte om forståelse - og dialog. De ønsker at kravet om et bedre helsetilbud i Alta skal bli tatt på alvor.

Og selv om Ballo ikke vil ta med seg krav om sykehus tilbake til Stortinget, støtter han kravet til sine partikamerater om en utredning:

- En investering på én milliard i Finnmark må inn under politisk behandling.

Frykter sparekniven

Fastlege i Alta gjennom tjue år, Svein Svendsen, og Jan Eggesvik, også fastlege og ansvarlig for flyambulansetilbudet i mange år, uttrykte stor frustrasjon med dagens situasjon.

De er bekymret for at økonomien i helseforetaket er så dårlig at det vil gå ut over kvaliteten. De frykter også at når man må spare, blir blant annet transport-tilbudet enda dårligere enn det er i dag.

Men selv om legen Olav Gunnar Ballo følger dem et stykke på vei, varsler politikeren at flytting av sykehuset vil bli umulig:

- Man får ikke en regjering til å tenke nytt når regjeringen har sagt at ingen lokalsykehus skal legges ned. Dette er politikk, fastslår Ballo.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELSEFORETAKENE

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no