skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Robertsen har bløffet Helse Finnmark

– Raymond Robertsen har bløffet. Helse Finnmark har ikke fått pengene som Robertsen lovte etter budsjettforliket, mener leder for aksjonen Styrk sykehusene.

Publisert 02.03.2005 09:45. Oppdatert 02.03.2005 13:54.
Av Jon Are Nilsen og Silja Arvola


Reidar Johansen i aksjonen Styrk sykehusene mener at stortingsrepresentant Raymond Robertsen har bløffet og lurt Finnmarks befolkning.

Bakgrunnen for uttalelsen er at han mener at Helse Finnmark ikke har sett noe til ekstrabevilgningene som Robertsen lovte etter budsjettforliket.
Etter budsjettforliket i fjor høst hevdet Stortingsrepresentant Raymond Robertsen fra høyre at budsjettforliket ville føre til bedre rammer for Helse Nord og Helse Finnmark.
– Helse Finnmark har ikke fått pengene som Robertsen lovte etter budsjettforliket, mener leder for aksjonen Styrk sykehusene.


Pengene mangler

Leder for Aksjonen Styrk Sykehusene Reidar Johansen mener at Helse Finnmark ikke har sett en krone fra budsjettforliket og mener at Robertsen har bløffet og lurt Finnmarks befolkning.
– Per i dag har ingen, ikke sykehusene, ikke Helse Finnmark eller pasientene i Finnmark sett ei eneste krone fra dette forliket. Da har i realiteten Raymond robertsen fart med en stor bløff og lurt folk.

– Reneste sludder

Raymond Robertsen reagerer sterkt på påstandene om at han har bløffet, og viser til ekstrabevilgningene som ble gitt til Helse Nord.
– Jeg synes dette er det reneste sludder, det Reidar Johansen sier. han bør sette seg inn i fakta, og fakta er at Helse Nord fikk 39 millioner kroner mer i 2005 som følge av budsjettforliket og dette er i tillegg til de 4,5 milliardene som har kommet sykehussektoren i Norge til gode de siste fire årene. Så jeg føler at Høyre ståt trygt på at vi har prioritert sykehussektoren i denne perioden, sier Robertsen.

– Bør redegjøre

Robertsen kan ikke redegjøre for hvor mye av potten som er gått til Helse Finnmark, og mener at det ansvaret ligger på Helse Nords skuldre.
– Stortinget bevilger penger til Helseregionene, og jeg vil anbefale Reidar Johansen å ringe til Helse region Nord for å finne ut hvordan midlene er fordelt.
Reidar Johansen derimot er ikke fornøyd med det svaret.
– Robertsen kan ikke redegjøre for disse midlene, det synes jeg han burde kunne klare, sier Johansen.



Siste saker:
Flere saker: ALT OM HELSEFORETAKENE

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no