skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Razzia mot russisk prostitusjon i Tana

Russisk buss ankommer Skiippagurra (Arkivfoto)
Russisk buss ankommer Skiippagurra (Arkivfoto)
Tre menn fra Finnmark er fremstilt for varetekt etter at Økokrim og Vadsø politidistrikt i helgen gjennomførte en razzia mot russisk prostitusjon i Tana.

Publisert 21.11.2000 05:42. Oppdatert 21.11.2000 15:40.
Det var fredag kveld og natt at et titalls personer fra Økokrim og Vadsø politidistrikt beslagla bankutskrifter, kvitteringer og annet skriftlig materiale fra overnattingssteder i Skiippagurra og Laksnes.

I tillegg til de tre som nå framstilles for varetekt har en rekke personer fra Tana vært inne til politiavhør de siste dagene.

Planlagt i lengre tid

I følge opplysninger fra politiet var storaksjonen planlagt i lengre tid, og politiet har nå godt håp om å ha skaffet fellende bevis for hallikvirksomhet, også mot antatt russiske bakmenn. Det er ennå ikke bragt på det rene om antatt russiske bakmenn har tilknytning til russisk mafia.

Politimesteren tror han har en god sak

Arild Aaserød
Politimester i Vadsø politidistrikt, Arild Aaserød, tror han har en god sak mot de fire siktede. Mennene er siktet for å ha leid ut lokaler til prostitusjonsvirksomhet og er nå fengslet.

Selv om det er få fellende hallikdommer å vise til i Norge, mener politimesteren og forhørsretten i Tana og Varanger at det er grunn til å gå videre med denne halliksaken. For 5 år siden ble det tatt inn en bestemmelse i hallikparagrafen som har ført til at det ikke stilles så strenge krav til bevis for å dømme en hallik.

Politimester Aaserød sier de nå også er i kontakt med russiske myndigheter for om mulig å få slutt på prostitusjonstrafikken i Tana.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no