skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Røkke må skape arbeidsplasser i Mehamn og Vardø

Røkke må garantere oppstart i Mehamn og Vardø hvis Fylkeskommunen skal bidra med penger til nytt trålrederi.

Publisert 12.04.2005 07:30. Oppdatert 12.04.2005 07:31.
Av Martin Mortensen

Røkke besøkte Vardø 5.april i år, og møtte blant annet fylkesordfører Helga Pedersen.
Hvis Fylkeskommunen skal bruke inntil 70 millioner kroner i nytt trålrederi, må Røkke garantere virksomhet i Mehamn og Vardø. Det skriver Fiskaren.

– Disse kravene er stilt i og med at Aker Seafood får tilgang på nye konsesjoner i Finnmark og dermed sitter med mange konsesjoner, og dette forplikter til å skape arbeidsplasser, sier fylkesordfører i Finnmark, Helga Pedersen.

Det er ikke småpenger det er snakk om når et nytt trålrederi planlegges. Etter at det ble kjent at Aker Seafood blir å overta West-Fish Aarsæther og Nordic Sea Holding, har konsersjef Yngve Myhre antydet at en realisering av et trålselskap etter Hammerfestmodellen vil koste fylkeskommunen mellom 40 og 70 millioner kroner. Da vil kravet fra fylkeskommunen bli en aksjepost på minst 34%:

– Vi må i alle fall ha negativt flertall, så får vi komme tilbake til prosenten, dette blir jo et forhandlingsspørsmål, sier Pedersen.

Hvor stort omfang den landbaserte driften bør ha og når den eventuelt må startes opp, vil fylkesordføreren foreløpig ikke si noe om. Men hun mener fylkeskommunen vil få betydelig innflytelse ved å eie store deler av kvoteselskapet.

Selv om ikke alle fylkespolitikerne har vært like positiv til fylkesordførerens ønske om medeierskap har hun tro på at det vil bli et klart flertall for at fylkeskommunen skal bli medeiere.





Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no