skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Eksempel til etterfølgelse

Kjell Inge Røkkes lovnader om at hans trålere skal overholde leveringsforpliktelsene til Finnmark, er et eksempel som også andre selskap bør følge.

Publisert 13.04.2005 10:47.
Av Rolf Jakobsen

Det mener de nye eierne av fiskeindustribedriften på Sørvær. Norwegian Fish Company Exsport AS regner med oppstart i løpet av en til to uker.

Nå bør flere følge etter Røkke slik at lokalsamfunnene trygges, sier daglig leder Steinar Ludvigsen.

Norwegian Fish Company Exsport AS må lene seg på den lokale fiskeflåten på Sørøya når hjulene skal holdes i gang på Sørvær. Dette til tross for at tråleren «Riston» med en kvote på 800 tonn torsk, har leveringsforpliktelser til Sørværanlegget.

Ludvigsen mener han vil ha 20-25 mennesker i sving i løpet av våren, men bedriftshistorien er dyster med to konkurser bare de aller siste årene. Til tross for leveringsforpliktelsene, har «Riston» vært lite innom Sørvær. Nå har eierne Atlantic Marine AS også bedt om å få endret forpliktelsene. Begrunnelsen er i følge søknaden at det de siste årene ikke har vært interesse for fartøyets fangster i Sørvær.

Fiskeridirektoratet har ennå ikke tatt stilling til om «Riston» skal få innvilget endringer i leveringsforpliktelsene til Sørvær.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no