skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Bjørn skutt i Pasvik

To ung bjørner romsterte i går kveld i boligfelt i Pasvik. Etter å ha forsøkt å skremme dem bort, ble det til slutt gitt fellingstillatelse på den ene av bjørnene.

Publisert 04.08.2005 07:28. Oppdatert 08.08.2005 08:44.
Av Silja Arvola

De to bjørnene spankulerte rundt i den vesle bygda tett opp mot den russiske grensa hele går kveld. De tømte søppelkasser og skremte opp bygdefolket. Rovviltkonsulenter fra Fylkesmannen i Finnmark ble tilkalt og de forsøkte å skremme bort bjørnene.

– Vi kom til Pasvik klokka 18, og forsøkte flere ganger å skremme de bort ved å avfyre skremselskudd. Dette nyttet ikke og de kom tilbake. Vi bestemte oss da for å søke om fellingstillatelse på begge bjørnene, forteller rovviltkonsulent Paul Nilsen.

Frykt i bygda

Folket i Pasvik har alltid måtte leve med bjørn i området. Men når bjørnene ikke lengre skyr folk og kommer tett inntil husene på jakt etter mat, skaper det frykt i bygda.
– Ved midnatt fikk vi fellingstillatelse på den ene bjørnen, og to timer senere var den felt. Det var den mest aktive bjørnen av de to, og vi håper at den andre bjørnen nå trekker seg tilbake og holder seg borte fra boligfeltet, sier Nilsen.

Vurderer situasjonen

Dersom det derimot viser seg at den andre ungbjørnen søker ned til bygda igjen og er til plage for befolkningen, så vil man søke på nytt om fellingstillatelse.
– Dersom den fremdeles utgjør et problem, vil be direktoratet om å få skyte den også, sier Nilsen.

LENKER
Bakgrunn: Skjøt bjørn hos grisene (15.08.2003)
Siste saker:
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no