skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

KrF-opprørerne møter motstand

Det er opprør mot opprørerne i Troms Kristelig Folkeparti. De største lokallagene ønsker ikke at Roy Waage (bilde) skal nomineres til stortingslista. Årsaken er Waages sterke kritikk av partiledelsen.

Publisert 06.09.2004 07:01. Oppdatert 01.10.2004 08:23.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Helge Markusson

Tidligere leder i Tromsø KrF, Anders Christensen, er en av de mange i Troms Kristelig Folkeparti som nå tar til motmæle mot opprørerne i partiet.
I en artikkel i partiavisa, "Folkets Framtid" har Gerd Hetland Kristiansen gått ut med hard kritikk av partiledelsen. I artikkelen skriver Kristiansen at partiet har mistet sine idealer. Det har fått Christensen til å svare.

- Er ingen samlende person

- Kristiansen burde heller være opptatt av å være lojal mot partiet. Hennes aggressive og bitende måte å gå frem på er å bære ved til bålet. Hun er ingen samlende person, hun er en splittende person, sier Christensen.

Gerd Hetland Kristiansen ønsker bare å kommentere saka gjennom Folkets Framtid.

Waage uønska av de største lokallagene

Roy Waage har gått knallhardt ut mot partiledelsen og krever at KrF trekker seg fra regjeringssamarbeidet. Mange har sett Waage som den nye sterke KrF-mannen fra nord, ikke minst på grunn av de sterke resultatene Waage har i sin hjemkommune, Skjervøy. KrF har rent flertall i kommunestyret.

Men nå vrakes Waage. Ingen av lokallagene i Tromsø, Lenvik og Harstad, ønsker at Roy Waage skal nomineres til stortingslista. Tromsø og Lenvik KrF ønsker Jan Solheim på topp, mens Harstad vil at Ivar Østberg skal sitte i fire nye år på Stortinget.

- Hvis Tromsø ikke vil ha en slåsskjempe, så er det greit for meg, sier Roy Waage til NRK Troms og Finnmark.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no