skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

- Waage for Kystpartiet

KrFs Roy Waage kommer til å ta overgang til Kystpartiet i neste uke. Det hevder NRK Troms og Finnmarks kommentator Arnt Ryvold.

Publisert 15.09.2004 14:48. Oppdatert 01.10.2004 08:23.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av kommentator Arnt Ryvold

For omverden er det lett å diske Roy Waage for ureint politisk trav. Som framtredende tillitsvalgt har han sondert om plass i konkurrerende partier, uten å informere fylkespartiledelsen, og attpåtil sammen med andre. Sånt kalles gjerne muldvarpvirksomhet, undergraving av egen organisasjon.

I andre partier enn KRF, som styrer etter bibelsk inkludering, ville nok Waage blitt møtt med ekskludering.
Selv sier Waage at det ikke er mulig for ham å si noe om sitt valg før kommunepartiet har diskutert saka, og det kan av praktiske grunner ikke skje før i neste uke.

Quo vadis, Waage?

Når han nå høyst sannsynlig er på vei mot utgangsdøra i KrF, kan DET leses av den kollisjonskurs han er på, både med eget fylkesstyre og arbeidsutvalg. Begge avviser hans sentrale krav om at KrF må forlate regjeringa. Dels skyver han seg selv ut døra med så høylytt kritikk at hverken han selv eller partiet kan leve med det, uten at han spiller angrende synder. Og det er ikke Waages vis, hans måte er heller "Våg å stå som Daniel". Hvor går da Waage, når han går ut?

Alternativene

Utenom Kystpartiet, vet vi at han har et hjerte for Senterpartiet, der Åslaug Haga i går ønska ham hjertelig velkommen, i dag også like hjertelig av fylkesleder Noralf Leitring. Partiet vet at han er en stemmesanker og har sur erfaring fra Thor Tøllefsen som tok med seg mange Sp`ere, da HAN tok overgang til Kystpartiet.

Men Senterpartiet er etter meningsmålingene i dødens posisjon, og vi vet at Waage ikke liker Sp`s lefling med Arbeiderpartiet. Selv bekrefter Waage at kystpolitikk ligger hans hjerte aller nærmest. Et parti med kysten som logo er derfor politisk tiltrekkende.

Waage våghals ?

Dessuten må vi ikke glemme personligheten bak sakligheten. Waages valg er også et valg for egen framtid. Han liker å være i vinden, som det engang het, og det blåser på kysten. Har Waage litt tålmodighet kan han bli Parti-eier, konge på baugen. Både Bastesen og Tor Tøllefsen synger på siste verset, mens Roy Waage har år foran seg. Risken for Waage er at Kystpartiet ikke overlever som Stortingsparti.Men det kan snarere inspirere våghalsen Waage.

Mitt tips, ut fra dette og ut fra en fersk samtale med Waage er at han i neste uke offiselt melder overgang til Kystpartiet.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no