skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Hemmelig KrF-møte

Et 20- talls medlemmer i Troms Kristelig Folkeparti som er motstandere av et regjeringssamarbeid med Høyre, var i går kveld samlet til et hemmelig møte i Olderdalen i Kåfjord. Det betyr at uroen på langt nær har lagt seg i Troms KrF.

Av Laila Lanes. Publisert 23.09.2004 07:29. Oppdatert 01.10.2004 08:22.
- Deltakerne på det hemmelige møtet kom fra alle partilag i Nord-Troms, sier Skjervøy-ordfører Roy Waage. Deltagerne ønsket nærmere informasjon om bakgrunnen for protestene fra Skjervøy lokallag.

Støtte i sak

Waage sier at hans opplevelse av møtet er at flere ga uttrykk for støtte i saken, som gjelder Krf's posisjon i regjeringssamarbeidet.

- Men der er forskjellige oppfatninger på reaksjonsformer, og det aksepterer jeg, sier Waage.

Flere av deltagerne ga uttrykk for at også andre nå må ta et tak, at Skjervøy Krf har stått altfor alene på barrikaden og ropt uten at andre har deltatt aktivt i debatten, sier Waage.

Fortsatt uklart om utmeldelse

Det blir likevel ikke noen organisert motstand i denne omgang. Poenget med møtet var å informere om Skjervøy lokallags grunnlag for protestene og om hva som skal skje i den videre prosessen. -Lokallaget vil på nytt ta stilling til at vi ikke er blitt hørt, og vil fortsatt vurdere hvilke reaksjonsformer de skal ta.

Fylkespartileder Gerd Kristiansen fikk nyss om møtet i Olderdalen. Hun dro dit, og fikk slippe inn på møtet. Det er sterk uenighet internt i Troms om KrF bør gå ut av regjeringa straks.

Ikke med på konferanse

I helga skal KrF ha en Nord-Norge-konferanse i Tromsø med hele toppledelsen til stede. Roy Waage har trukket seg som innleder. Også leder i Lyngen KrF Verner Hansen sier nei til å delta i Tromsø.

Waage sier han lenge har vært ropt med høy stemme, og nå er det er bedre å sitte hjemme og prate til fjellet, man får de samme svar og har kortere vei hjem.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no