skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Waage vurderer overgang til Kystpartiet

En gruppe politikere med Skjervøy-ordfører Roy Waage i spissen vurderer felles overgang til Kystpartiet foran neste års Stortingsvalg. Bakgrunnen for overgangen skal være sterk misnøye med eget moderparti, spesielt innad i Kristelig folkeparti.

Publisert 14.09.2004 07:18. Oppdatert 01.10.2004 08:23.
Av Helge Markusson

Skjervøyordfører Roy Waage har kontaktet en rekke politikere for å få dem med seg. Ordfører i Lødingen, Kurt L. Olsen fra SV, sier han er en av de som Waage har kontaktet. Olsen takket nei.

Waage sier det er misnøye med ledelsen i partiet som har fått ham til å snakke med andre politikere. Waage benekter at det dreier seg om å kuppe Kystpartiet. Men fra andre hold har NRK fått bekreftet at dette har vært på tale.

Toppledelsen i Kristelig Folkeparti kjenner til Waages telefonsamtaler, men kan ikke foreta seg mye. Årsaka er at partiet ikke har noen ekslusjonsparagraf. Men leder i Troms Krf, Gerd Kristiansen, legger ikke skjul på at hun misliker situasjonen.

Ønsker Waage velkommen

Leder i Kystpartiet, Steinar Bastesen, kjenner ikke til at det finnes grupper som ønsker å kuppe partiet. Han ønsker imidlertid Roy Waage velkommen til partiet.Bastesen sier Waage ikke har noen ekstreme standpunkt og at han ikke har noe i mot en innmeldelse.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no