skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Skjervøy bryter med KrF

Hele kommunestyregruppa i Skjervøy Krf og store deler av styret i Skjervøy Kristelig Folkeparti meldte seg i kveld ut av partiet.

Av Helge Markusson. Publisert 30.09.2004 18:48. Oppdatert 01.10.2004 08:36.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Et samlet styre i Skjervøy KrF i Troms besluttet torsdag kveld å melde seg ut av partiet. De inviterer Kystpartiet til å danne lokallag i kommunen. Beslutningen er enstemmig.

- Vi har informert medlemsmøtet, og fikk der 98 prosent oppslutning av de frammøtte medlemmene. Det er i tillegg flere som på forhånd har varslet at de vil melde seg ut, sier lokallagsleder May Lisbeth Kristiansen.

Lokallaget beklager at partiets ledelse og ledende organer i altfor stor grad ikke harmonerer med partiprogrammet og politikken store deler av grasrota venter at partiet skal jobbe for.

Skjervøy KrF har fra dag en i regjering etterlyst en bedre distriktspolitisk profil, særlig styrking og opprusting av kommunenes rammebetingelser, sterkere distriktspolitiske virkemidler og styrking av infrastrukturen i distrikts-Norge, heter det i Skjervøy KrFs beslutning.

- Vi inviterer Kystpartiet til kommunen for å danne lokallag. Men vi vil påpeke at på tross av vår beslutning vil vi lojalt holde oss til det programmet vi gikk til valg på. Vi ser på det som vår kontrakt med velgerne, sier lokallagslederen.

Kystpartiets Steinar Bastesen sier han vil ta imot de nye medlemmene med åpne armer, og mener det vil være en styrking av partiet i Troms at Krf-medlemmene i Skjervøy melder seg inn.

Vinglete

Roy Waage har lenge truet med utmeldelse. Det gjør at partiets nestleder, Knut Arild Hareide, i helga ba Roy Waage ta et endelig standpunkt om han fortsatt skal være i KrF eller ikke. Også tidligere partileder, Valgerd Svarstad Haugland, mener at Waage ofte vinglet.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no