Bakte poteter kan lages både som en vegetarrett, eller med kjøtt. Her er fire forslag til fyll.
|
Foto: Tine |
4 store poteter og litt salt.
Potetene vaskes godt og bakes deretter 60-80 min. ved 200-225 grader. Skjær et snitt eller kryss og klem litt på poteten slik at den åpner seg. Den kan så fylles med rømme eller kryddersmør, eller du kan prøve et eller flere av disse fyllene:
Hvitløksmør
3 ss smør/margarin
persille / gressløk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
Rør smør/margarin sammen med hvitløk og persille/gressløk til det blir mykt. Ta smørmassen over på bakepapir og form til en pølse. Legg smørpakken i fryseren til det blir stivt. Skjær opp skiver som legges i den varme poteten.
Soppsaus
50 g fersk sjampinjong
1 ts sitronsaft
2 dl creme fraiche/lettrømme
1/2 dl hakket persille
1 ts tørket oregano (eller 1 ss frisk)
Salt og pepper
Finhakk sjampinjongen. Bland sammen sitronsaft, creme fraiche/lettrømme, hakket persille, oregano og sjampinjong. Smak til med salt og pepper. Legges over i den varme poteten.
Bacon og ost
50 g bacon
Reven gul ost
Skjær eller klipp baconet i små biter som stekes gyllent før de fylles i bakepotetene. Reven gul ost drysses over. Det hele gratineres i ovnen i 5-10 min. ved 200oC.
Reker
50 g pillede reker
2 dl lettrømme
1 ts sitronsaft
1/2 dl hakket dill
Rør sammen lettrømme, sitronsaft og hakket dill. Bland i rekene og ha det over den varme poteten.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.