skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Bakte poteter

Bakte poteter kan lages både som en vegetarrett, eller med kjøtt. Her er fire forslag til fyll.

Publisert 21.01.2003 08:28.
Foto: Tine
4 store poteter og litt salt.

Potetene vaskes godt og bakes deretter 60-80 min. ved 200-225 grader. Skjær et snitt eller kryss og klem litt på poteten slik at den åpner seg. Den kan så fylles med rømme eller kryddersmør, eller du kan prøve et eller flere av disse fyllene:

Hvitløksmør

3 ss smør/margarin
persille / gressløk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset

Rør smør/margarin sammen med hvitløk og persille/gressløk til det blir mykt. Ta smørmassen over på bakepapir og form til en pølse. Legg smørpakken i fryseren til det blir stivt. Skjær opp skiver som legges i den varme poteten.

Soppsaus

50 g fersk sjampinjong
1 ts sitronsaft
2 dl creme fraiche/lettrømme
1/2 dl hakket persille
1 ts tørket oregano (eller 1 ss frisk)
Salt og pepper

Finhakk sjampinjongen. Bland sammen sitronsaft, creme fraiche/lettrømme, hakket persille, oregano og sjampinjong. Smak til med salt og pepper. Legges over i den varme poteten.

Bacon og ost

50 g bacon
Reven gul ost

Skjær eller klipp baconet i små biter som stekes gyllent før de fylles i bakepotetene. Reven gul ost drysses over. Det hele gratineres i ovnen i 5-10 min. ved 200oC.

Reker

50 g pillede reker
2 dl lettrømme
1 ts sitronsaft
1/2 dl hakket dill

Rør sammen lettrømme, sitronsaft og hakket dill. Bland i rekene og ha det over den varme poteten.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no