Kanskje du ikke trenger et stort måltid i sommervarmen? Her får du tips til en billig, god og lettvint rett. Og til dessert, en deilig sommerdrikk.
Gratinert blomkål
Dette er en vegetarrett, men med enkle grep kan du gi den en ekstra dimensjon.
1 blomkålhode
Hvit saus
Hvit pepper
Salt
Ost
Blomkålen dampes i 10-15 minutter, til den er myk. La den renne av seg, om den blir kald er det fint. Da stivner ostesausen når du heller denne over. Krydres lett med salt og pepper.
Lag hvit saus. Bland hvetemel i smeltet smør, og tilsett melk. Kok opp under kraftig omrøring, unngå klumper i sausen. Tilsett gjerne litt bladpersille.
Rør inn valgfri ost (cheddar, Norvegia, Blåskimmelost) i den hvite sausen. Bruk gjerne skalker.
Tøm ostesausen over blomkålhodet. Gratineres i forvarmet ovn (220 grader) i 10-12 minutter. Gyllen farge.
Denne retten passer godt med skinke eller baconbiter i ostesausen.
En deilig sommerdrikk
2dl jordbær
2dl naturell yougurt/kefir
1/2 banan
1 ts vaniljesukker
Kjør alt i kjøkkenmaskinen til det er helt most. Server den iskald i sommervarmen.
Legg deg gjerne på en solseng og nyt livet.