skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Tartar med kaviar

Ørrettartar. Foto: Egil Torheim/NRK
Ørrettartar. Foto: Egil Torheim/NRK
Det blir garantert suksess når du prøver ørret-tartar med rognekjekskaviar på aubergineseng som forrett.

Publisert 12.08.2005 10:08.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Egil Torheim og Eli Bjelland

ØRRET-TARTAR MED ROGNKJEKSKAVIAR PÅ AUBERGINESENG.

Slik gjør du

Begynn med en beinfri ørret filet på ca 250 g. Kjør den noen sekunder i food-prosesor og du får en grov farse.

Krydre med salt, pepper og litt sitron.

Del så skiver fra en aubergine på tvers slik at de blir tilnærmet runde. Strø litt salt på disse for å trekke ut bitter smak.

Aubergineskivene stekes så i litt olje til de blir gyldne.

Så kan anretningen begynne. Legg et salatblad etter eget ønske på en tallerken.

Legg aubergineskiven(som erstatter en toast) oppå salatbladet.

Deretter former du en karbonadelignende kake av ørrettfarsen som du legger oppå auberginen.

På den legger du så en dressing av rømme,gressløk og dill på den ene siden.

På den andre siden legger du så rognkjekskaviar.
Pynt med for eksempel gressløk på toppen.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM FISK OG SJØMAT
Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no