skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
NRK Hedmark og Oppland progr. 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Programmer NRK Hedmark og Oppland Sist oppdatert 17:52
VÆRET
TRAFIKK
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
 
SØK LOKALT PÅ:
 
KONTAKT
NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32

Distriktsredaktør

Nettansvarlige


 

Opplandsprest i Texas vant nettrekning

Åge Løsnesløkken vant internett-konkurransen vår denne måneden. Heidølen er nå sjømannsprest i Texas. Vi sender lokalradiokrus 10.000 kilometer vestover og oppfordrer flere opplendinger i utlandet til å melde seg!

Publisert 14.03.2001 11:59.
Hver måned trekker vi ut opplendinger som har sendt e-post til oss . Her er historien som Åge Løsnesløkken har sendt oss fra Texas, der han bor med kona Aase og barna Kathrine (13), Elisabeth (11), Fredrik (9) og Edvardt (5). Åge er ny sjømannsprest ved The Norwegian Seamen´s Church in Houston.

4000 nordmenn i menigheten

- Vi kom til Houston 1. februar i år. Houston er USAs fjerde største by med omlag 4 millioner innbyggere. Av disse er over 4.000 nordmenn. De arbeider hovedsaklig innenfor shipping og olje. Av den grunn har Sjømannskirken en betydelig norsk menighet her borte. I tillegg er Houston er stor havneby og det er daglige skipsanløp med norskregistrerte skip, eller skip med nordmenn ombord, forteller sjømannspresten.

Gudsord, grøt og grillparty

- På Sjømannskirka i Houston er det ansatt fire familier; to prester med familie, en vaktmesterfamilie og en husmorfamilie. Den kirkelige virksomheten i møte med de "fastboende" handler om alminnelig menighetsarbeid, slik som barnekor, ungdomsklubb, konfirmantarbeid, gudstjenester ol, skriver Åge. Men presten har på ingen måte noen A4-hverdag:
- Kirka er et sentralt samlingspunkt også utenom det vi kjenner fra norsk menighetsliv. Lørdagsgrøt med fotballkamp er et fast ukentlig innslag der mange nordmenn møter opp. BBQ (grillparty) etter gudstjenesten en gang i måneden - både sommer og vinter - er også noe som passer her på de sørlige breddegrader, sier heidølen i e-posten sin.

Reisende i sjokolade og nyheter

Houston har en av verdens største kjemikaliehavner, og store rederier som Stolt Nielsen og Odfjell står sentralt i virksomheten, forteller Åge. - Som sjømannsprest er det en av mine viktigste oppgaver å være prest for sjøfolkene som er i havn. I praksis betyr dette å dra ut og besøke nordmenn på båtene, vanligvis med norske aviser, ukeblader, og norsk sjokolade i bagasjen. Kirken blir godt tatt imot på båtene. Sjøfolk som har vært ute i to-tre måneder, setter stor pris på å møte presten til samtale over en kopp kaffe, og for å få vite nytt gjennom lokalavisene.

Kirke med puls

- På kirka har vi også et eget avisrom der lokalaviser fra hele Norge legges ut, skriver den nyhetsinteresserte opplendingen.
- Kirka er åpen store deler av dagen for at folk kan stikke innom, ta en kopp kaffe, spise vafler, snakke med andre nordmenn og lese norske aviser. Kirken har også svømmebasseng, fotballbane og gode utearealer. Slik blir kirken et pulserende samlingspunkt for manges hverdag her i millionbyen Houston.

Prest og nett-freak

- En av de flittigste fritidssyslene her borte er å følge med på de norske nyhetssidene på internett både de nasjonale og de lokale. I denne forbindelse kom jeg også over utfordringen fra NRK-Oppland om at utflyttede opplendinger måtte ta kontakt, skriver Åge. Og dét gjorde han, og vant altså lokalradiokruset denne måneden. Neste trekning er den 15. april. Kjenner du flere opplendinger med røtter og vinger? Er du en av dem selv? Send e-post og meld deg på!

LENKER
Siste saker:

 
10 SISTE FRA NRK HEDMARK OG OPPLAND
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no