skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Moussaka

Her er oppskriften på grekernes moussaka med aubergin, og en norsk variant med poteter.

Publisert 11.03.2003 08:29. Oppdatert 13.04.2003 09:09.
SE OGSÅ:
ALT OM:

På gresk

4 porsjoner:
2 auberginer
2 ss meierismør
400 g karbonadedeig
2 løk, i strimler
1/2 boks tomater
1 boks (50 g) tomatpure
1 ts salt
1 laurbærblad, knust
1 bunt persille, finklippet
1/2 ts pepper, malt
1 ts hvitløksalt
1 ts oregano, malt
1 dl buljong

Ostesaus:
50 g meierismør
50 g hvetemel
5 dl melk
200 g revet ost, f.eks. jarlsberg eller sveitser
3 egg
1 ts salt
1/2 ts muskattnøtt, revet

I stekeovnen, i ildfast form, ved 160 grader C, ca. 45 minutter. Vask auberginene, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av seg og stek dem så raskt i smør på panne. Brun kjøtt og løk i smør, tilsett tomater, tomatpure, salt og krydder. Spe med buljong og la blandingen småkoke et par minutter. Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis I en smurt ildfast form. Hell ostesausen over og dryss på litt ekstra ost like før retten stekes. Stek moussaka og server med en frisk salat til.

Foto: Alf Børjesson

På norsk

4 porsjoner:
8 middels store poteter
2 ss meierismør
300 g kjøttdeig
1 middels stor løk
1 boks (400 g tomater)
2 ss tomatpuré
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 hvitløksbåt, presset
5-6 friske basilikumblader
1 dl buljong

Ostesaus:
3 ss meierismør
3 ss hvetemel
3 melk
200 g ost, revet
3 egg
1 ts salt
litt revet muskat

Ildfast form, ca. 1 1/4 liter. I stekeovnen: 175 grader C, ca. 40 minutter. Skjær skrelte poteter i skiver og stek dem lett i smør. Smuldre kjøttdeigen i stekepannen og brun den sammen med grovhakket løk. Tilsett moste tomater, tomatpuré, salt, pepper, hvitløk og basilikum. Spe med buljong og la blandingen småkoke noen minutter. Lag ostesausen. Rør melet ut i smeltet smør. Spe med melk. Tilsett ost, sammenvispede egg, salt og muskat. Legg poteter og kjøttsaus lagvis i smurt form. Hell ostesausen på toppen, dryss på litt ekstra ost og stek moussakaen.

Kilde: Tine

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KJØTTRETTER

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no