Deilig høstmat med sopp. Serveres med poteter, rosenkål og tyttebær.
SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
4 PORSJONER:
500 g finnbiff
8-10 sopp evt. 1 boks hermetisk sjampinjong
2-3 ss smør/margarin
3 dl vann
1 1/2 ss hvetemel
4 ss rømme
1 dl melk
3 skiver geitost
5 knuste einerbær
1/2 ts timian
Salt og pepper
Slik gjør du det
1. Dypfryst finnbiff halvtines i romtemperatur
i ca. 1 time.
2. Brun kjøttet og soppen raskt over sterk varme. Kok ut pannen med litt av vannet, og hell det over i gryten. Spe med resten av vannet. La det koke opp og så trekke i 10 minutter.
3. Gryten jevnes med hvetemel utrørt i litt kaldt vann. Alt bør trekke i fem minutter før du tilsetter rømme, melk, geitost, krydder og salt. Smak til med salt og pepper
4. Serveres med poteter, rosenkål eller brokkoli og tyttebær.
Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt