Av
Egil Torheim og
Asle Hella
Bilder av Godt for ganens septembermeny
Portulakk er en plante som ikke er enkel å finne i butikken, men som er enkel å dyrke.
|
Portulakk. Foto: Egil Torheim/NRK |
I oppskriftene på Bergensk Fiskesuppe skal den være med. I dagens rett bruker vi portulakk sammen med syltet laks og lager en deilig lunsjrett.
Syltet laks
Kok opp vann sammen med salt, eddik, laurbærblad, hel pepper, gulrot, selleri og dill.
Kutt laksen i terninger på ca 2 x 2 cm. Gi disse et kort oppkok og sett pannen til kjøling. La laksebitene ligge i laken. Der kan de i alle fall holde seg i tre til fem dager.
Dressingen
Pynt en tallerken med salatblad og portulakk som du har klippet i passelige lengder.
Legg laksebiter oppå og ha over en dressing som du lager av 1 beger rømme, litt dill, persille og kapers.
Strø litt cayennepepper over det hele og pynt med for eksempel melon.