Av
Egil Torheim og
Asle Hella
Dette er portugisernes måte å bruke klippfisken på og råvarene er jo norske så det er ingen grunn for oss å ikke prøve det samme.
Fremgangsmåte
Slik lager du to porsjoner (store porsjoner): Legg 1/2 kilo klippfisk i vann i cirka to dager. Bytt om nødvendig vann én gang.
Beregn 1 1/2 time til å gjøre retten ferdig. Begynn med fire store kepaløk som du kutter sammen med to hvitløk og to hele chilli. La dette surre på svak varme i en stor kasserolle i cirka 15 minutter. Tilsett to dl soltørkede tomater.
Så begynner du å legge lagvis på av de andre ingrediensene: skivede poteter 3-5 stk., skivede tomater av fem store plommetomater og stykkene med utvannet klippfisk. Bygg dette opp og slå over væske. Her kan du bruke vann men mange har funnet ut at én liter tomatjuice er ypperlig.
La det hele stå og putre én time og det er klart til servering. Når potetene er møre er det serveringsklart.
Til bacalao drikker du rødvin - gjerne en portugisisk sådan. Lykke til!