skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Vil øke studienedskrivinga

Arbeiderpartiet foreslår at de som har studielån og bor i Nord-Troms eller Finnmark, skal få nedskrevet lånet med nesten 10.000 kroner mer i året, enn i dag.

Publisert 26.04.2004 07:09.
Av Helge Lyngmoe

Regjeringa støtter ikke forslaget, men medlem i kommunalkomiteen Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, mener det er viktig å justere opp nedskrivingsbeløpet for å få ungdom tilbake til Nord-Troms og Finnmark etter endt utdanning.
–Med en slik økning vil det bli enda mer attraktivt å komme til Nord-Tromns og Finnmark, sier Schjøtt-Pedersen.

Har ikke vært justert

I dag får alle som bor i tiltakssonen Nord-Troms og Finnmark nedskrevet studielånet med inntil 16500 kroner i året. Det er mange år siden beløpet er justert og nå mener Arbeiderpartiet at det er på tide å gi et løft til 25000 kroner i året. Denne økninga vil koste staten 16 millioner kroner i året. Arbeiderpartiet må jobbe hardt for å få politisk flertall for denne økninga, men allerede nå avviser regjeringa forslaget.

– Vi kommer ikke til å støtte dette forslaget fordi vi synes det er rimelig at det kommer når vi skal behandle budsjettet og ikke stortingsmeldinga, sier kommunalminister Erna Solberg.

Ikke støtte

Målet med nedskriving av studielån i tiltakssonen er å gjøre Nord-Troms og Finnmark mer attraktivt for nyutdannede som vil ha arbeid. Studielånsordninga er en av mange personretta økonomiske fordeler. Forskning viser at nettopp nedskriving av studielån har vært det mest effektive middelet.

Regjeringa har flere ganger lovet å styrke virkemiddelordningene, men uten å si konkret hva de vil styrke. Nedskriving av studielån med 25000 kroner støttes ikke, og kommunalminister Erna Solberg mener det er andre midler som må settes inn for å gjøre Finnmark og Nord-Troms mer attraktivt.

– Vi ønsker å støtte opp om arbeidet med å gjøre virkemiddelordninga bedre kjent ovenfor næringslivet i sør, sier Solberg.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM TILTAKSSONEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no