skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Full krangel om studielån

- Stortingsrepresentant Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er mer opptatt av politisk markering enn å få til gode løsninger for Finnmarks befolkning. Det sier stortingsrepresentant, Raymond Robertsen, etter behandlingen av tiltakssonen i kommunalkomiteen.

Publisert 13.05.2004 06:58. Oppdatert 13.05.2004 07:52.
Av Einar Korneliussen

Arbeiderpartiet ville pålegge regjeringen å øke nedskrivingen av studielån til 25.000 kroner årlig. Men for Høyre var det umulig å instruere sin egen regjering på en slik måte, sier Robertsen, som gir Schjøtt-Pedersen skylda for at tiltakssonen ikke blir endret.

Høyre kan hvis de vil

- Dette er det reneste sludder, sier stortingsrepresentant Karl Eirik Schjøtt-Pedersen som mener det er Høyre og Raymond Robertsen som svikter Finnmark. - Høyre og regjeringspartiene har en rekke ganger stemt for forslag som gir regjeringen pålegg, og som også har budsjettmessige konsekvenser, og det kunne Høyre gjort også denne gangen, sier Schjøtt-Pedersen.

Høyre inviterte AP

Robertsen fastholder at AP har skylda, og viser til at regjeringspartiene inviterte AP til å sørge for flertall for en merknad som ville vært et signal om at nedskrivingen av studielån skulle økes til 25.000 kroner i neste statsbudsjett.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM TILTAKSSONEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no