skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Rappet tiltakssonen

En midlertidig ansatt ved Nord-Troms Regionråd ville sko seg kraftig på markedsføringa av Tiltakssonen for Nord-Troms og Finnmark.

Publisert 15.02.2005 07:16. Oppdatert 15.02.2005 11:02.
Av Rolf Jakobsen

Rett foran nesa på sjefer og kolleger snappet mannen den mest naturlige internettadressa – www.tiltakssonen.no – for 300 kroner. Han la på en pen fortjeneste og krevde 25.000 kroner fra regionrådet, som skulle markedsføre tiltakssonen på nettet. Siden er prisen steget ytterligere åtte ganger.

Rappet foran nesa

I januar i fjor ble det bevilga en million kroner til markedsføringa av tiltakssonenen. Fylkeskommunene i Troms og Finnmark sammen med Nord-Troms Regionråd, sto for planlegginga. Inn i prosjektet kom også en mann som var engasjert for ett år. Regionrådet fikk jobben med å kjøpe internettadressa www.tiltakssonen.no, men overraskelsen var stor da det viste seg at nettdomenet var kjøpt av en i gruppa.

- Vi var ganske overrasket over at det allerede var tatt i bruk. Vi fikk tilbud om å kjøpe det, men det var for dyrt for oss, sier sekretariatsleder Berit Fjellberg.

Avviser

Mannen vil ikke la seg intervjue, men avviser overfor NRK at han visste om planene da han skaffet seg nettadressa. Tiltakssonen dott no var et navn i tida - en adresse han helt tilfeldig registrerte blant flere i mars i fjor. Han bekrefter at han på forespørsel, krevde 25.000 kroner for nettadressa. På internett i dag, er kravet kommet opp i 200.000 kroner.

På .net nå

- Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Fjellberg.

- Får du problemer med tilliten til denne personen?

Ja, det er klart at men ikke kan stole fullt og helt på sånne folk når det blir sånne episoder.

Men det er fritt fram å kjøpe ledige internettadresser. Og tiltakssonen markedsføres nå under den mer ukurante adressa www.tiltakssonen.net.


Siste saker:
Flere saker: ALT OM TILTAKSSONEN

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no