skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

– Ikke nok, men bedre enn ingenting

Gavepakken på 75 millioner kroner kommer godt med, men er fortsatt ikke nok til å rette opp krisa i Kyst-Finnmark, mener stortingsrepresentant Karl Eirik Schjøtt-Pedersen,
etter millionpakken fra finanskomiteen i går.

Publisert 15.12.2004 06:48.
Av Martin Mortensen og Silja Arvola

Arbeiderpartiet har tidligere foreslått å bruke 150 millioner til de kriseramma kystkommunene. Dette forslaget har vært helt avgjørende for vedtaket mener Schjøtt-Pedersen.
–Husk, det er bare noen dager siden at Høyresrepresentant fra Finnmark sa på tv at det ikke var nødvendig med noen ekstramidler. Da hadde Arbeiderpartiet vedtatt at det måtte gis 150 millioner kroner. Nå fikk vi halvparten, og selv om det ikke er nok, så er det i allefall mer en ingenting, sier Schjøtt-Pedersen.

Styres lokalt

Det er ikke Finnmarks stortingsrepresentant for høyre, Raymond Robertsen enig i. Han avviser helt at arbeiderpartiets forslag har hatt innflytelse på vedtaket.
– Det vi gjør er å sette av penger som kan følges opp lokalt. Arbeiderpartiet har bestemt i Oslo hva som skal skje i Finnmark. De har kommet med krisepakker i femti år, uten at de har virket, sier Robertsen.


Mer enn bare fisk

Schjøtt-Pedersen mener en del av pengene må brukes slik at fylkeskommunene og Innovasjon Norge kan gi større investeringstilskudd til nyetableringer enn det det tidligere har vært økonomi til.¨
– Vi må bidra til å skape andre typer arbeidsplasser så fylket og kysten har flere bein å stå på, sier Schjøtt-Pedersen.
– Stortinget og departemenet skal ikke gi en oppskrift på hvordan Finnmark skal komme ut av krisa. Det er viktig at de kommunene som blir berørt skal legge premissene for hvordan pengene skal benyttes. Og de skal pengene skal ikke disponeres av fylkestinget sier Raymond Robertsen.

Bakgrunn: Vardø i utforbakke (15.09.2000)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no