skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Vardø opphører som fiskevær

Vardø by er ikke lengre et fiskevær. Det er klart etter at det siste fiskemottaket i byen legger seg ut for salg. Tjue mennesker mister jobben.

Publisert 25.05.2005 18:01. Oppdatert 25.05.2005 18:17.
Av Torill Olsen

EXIT VARDØ: Norges østligste by har mistet all fiskeribasert virksomhet.
Fiskeindustribedriften Seafood Vardø legger ned driften. Dermed mister 20 mennesker arbeidet og stedet Vardø står uten fiskemottak. Byen har slitt gjennom hele vinteren etter at fiskeindustrien i byen ligger med brukket rygg.

Daglig leder Ole Klaudiussen sier det ikke har vært mulig å få lønnsomhet i driften: - Det er selvfølgelig trist, resultatet ble ikke slik vi hadde tenkt. På den andre siden "rydder vi bordet" slik at andre interessenter kan komme inn, sier Klaudiussen. Anlegget blir nå lagt ut for salg, opplyser han.

På bar bakke

Byen står nå uten drift ved fiskeindustrianleggene.
LITE HÅP: Ordfører Rolf Einar Mortensen (t.v.) har i det lengste håpet at Kjell Inge Røkke ville gi Vardø drahjelp. Nå har også det siste fiskemottaket i byen kastet inn håndkledet.
Det hjalp lite at Aker-eier Kjell Inge Røkke besøkte byen i april. Byens ledelse har lenge hatt håp om ny drift både ved de nedlagte anleggene samt nyetablering. Onsdag måtte byen tåle nok et nederlag. Røkke-eide Aker Seafoods kommer neppe til å starte virksomhet i byen. Kjell Inge Røkke mente etter Vardø-besøket at det største anlegget i byen, det nedlagte Aarsæther-anlegget, ikke er egnet for moderne fiskeproduksjon. Den siste tiden har det også blitt kjent at fiskerikrisen i byen har påført det lille samfunnet store sosiale konsekvenser. Helsevesenet og politikere i byen har slått alarm om økende rusproblemer og et stigende antall sosialsaker i Norges østligste by.

Bakgrunn: Vardø i utforbakke (15.09.2000)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no