skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Vardø aksjonerer mot Ludvigsen

Det skulle bli en festdag. Men fiskeriminister Svein Ludvigsen kan vente seg aksjoner når han kommer for å åpne tusenårsstedet i Vardø neste helg. Etter det NRK kjenner til planlegger folk i Vardø ulike aksjonsformer.

Publisert 14.07.2005 06:59.
Av Torill Olsen

GRUNN TIL Å VÆRE BETENKT: Etter det NRK kjenner til, vil fiskeristatsråden ikke få et hyggelig opphold i Vardø.
Det er nemlig sterke reaksjoner er på at det nettopp er fiskeriministeren som skal åpne Vardø som tusenårssted, fordi mange mener at han ikke har gjort nok for kysten.

Etter det NRK kjenner til planlegger folk i Vardø å markere sin uvilje mot fiskeriministerens politikk ved å aksjonere under åpningen av Tusenårsstedet i Vardø neste helg. En stemningsrapport fra folk i byen i går formiddag forteller at reaksjonene er sterke på at det nettopp er fiskeriministeren som skal åpne Vardø som tusenårssted:

- Nei, hva har han gjort for å hjelpe oss her oppe. Han blir buet ut. Det skal jeg være med på, sier en kvinne.
- Hvorfor skal han komme hit akkurat nå? spør en mann på gata.

Innrømmer drøfting av personvalg

Om det blir organiserte aksjoner eller tilrop når ministeren besøker Vardø er uklart. Men fungerende rådmann i Vardø, Jan Lauritzen, innrømmer at det har vært drøftet at nettopp fiskeriminister Svein Ludvigsen skal åpne tusenårsstedet i en by som har slitt med fiskeriproblemer i en årrekke.
- Det har vært diskutert, og det har kommet noen kommentarer på at det nettopp er Ludvigsen kommer. Men vi tar i mot ham med åpne armer og ønsker ham velkommen, sier Lauritzen kort.

Omstridt statsråd

Om det er én statsråd som får vardøværingene til å se rødt, så er det nettopp fiskeriminister Svein Ludvigsen. Etter det NRK kjenner til, kan derfor åpningen av Vardø som tusenårssted bli en pinlig affære. Ludvigsen blir beskyldt for å stå bak så omfattende strukturendringer i fiskerinæringa at det i praksis nå er umulig å få enkelte fiskerisamfunn langs finnmarkskysten til å stå på beina igjen.

Bakgrunn: Vardø i utforbakke (15.09.2000)
Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no