skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Ikke meningen å drepe

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
-Det var ikke dette jeg ville. Jeg forstår hva jeg har gjort, og jeg angrer. Dette var budskapet fra den drapssiktede 16-åringen fra Nordreisa til elevene på Nordreisa videregående skole.

Publisert 15.11.2001 13:27. Oppdatert 16.11.2001 09:39.
De angrende ordene ble formidlet av kapellan Kenneth Andersen under en samling på Nordreisa videregående skole torsdag formiddag. Andersen hadde torsdag morgen snakket med 16-åringen, som han også er verge for.

Fortvilet

Han er dypt fortvilet over det som skjedde, og ville ha fram dette budskapet til elevene på skolen, sier Kenneth Andersen til NTB. Som verge har han bistått 16-åringen under de tunge avhørene på lensmannskontoret i Nordreisa. Over 300 elever, lærere og stab var torsdag morgen samlet til et informasjonsmøte i gymsalen på skolen der 18 år gamle Ali Ahmed ble knivdrept onsdag ettermiddag. Både offeret og den drapssiktede kameraten gikk i en introduksjonsklasse i regi av voksenopplæringen som hadde norskundervisning på den yrkesfaglige skolen på Storslett.

Berømmet

Rektor Mikkel Anders Bongo berømmet innsatsen fra både elever og lærere rett etter den tragiske knivepisoden. Tre elever forsøkte å stanse de voldsomme blødningene til den knivrammede 18-åringen, før lærere overtok. Det er ikke riktig at elevene ble grepet av panikk. Jeg vil heller berømme det de gjorde. Elevene våre opptrådte rolig og behersket, sa Bongo.

Fellesskap

Både rektor, ordfører, kapellan og politiet la vekt på at det er viktig for innbyggerne i Nordreisa å holde på det unike fellesskapet man har med flyktninger i kommunen. Det er viktig at vi ikke henger oss opp i at dette skjedde mellom to flyktninger som er våre nye landsmenn. Dette kunne skjedd hvor som helst i verden mellom hvilke som helst folkegrupper, sa Mikkel Anders Bongo.

Lensmannsbetjent Jon Karlsen opplyste at den drapssiktede 16-åringen blir forflyttet til Tromsø der han skal framstilles for varetektsfengsling. Ikke forhåndsdøm flyktningene som folkegruppe. Vi mener at vi har pågrepet rett person, men foreløpig er han bare siktet. Han er ikke dømt, formante lensmannsbetjenten.

(NTB)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no