skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

- Tiltalte virket iskald

- Tiltalte virket helt rolig, ja nesten iskald etter drapet. Det hevdet læreren som sto like i nærheten da drapet på en somalisk 18-åring ble begått.

Publisert 18.06.2002 15:52. Oppdatert 04.07.2002 14:10.

Hørte om konflikten

-Av Tom Søbstad-
I dag ga læreren fra Nordreisa en detaljert forklaring om det som skjedde like før og like etter drapet. Den 29-år gamle læreren sa i retten i dag at hun hadde hørt at det var konflikter mellom de somaliske ungguttene som bodde sammen i huset på Storslett.

Hun hadde hatt en samtale med offeret tidligere på dagen, og fikk da forståelse av at han var sint på tiltalte som hadde stjålet penger fra ham. Han hadde da sagt at han ville holde seg borte fra tiltalte en tid fordi han ikke ville "komme ut i trøbbel."

Forsvareren ville vite om han var redd for tiltalte eller om han var redd for at han selv skulle gjøre tiltalte noe. Til dette gjentok vitnet at Ali hadde sagt at han ikke ville havne i "trøbbel."

Segnet om på biblioteket

Læreren forklarte at hun var alene i klasserommet da tiltalte kom og ville snakke med sin landsmann. Hun aksepterte dette, men tiltalte ønsket at hun skulle forlate rommet. Hun gjorde det, men sa til guttene at hun kom til å stå like utenfor døra, og "jeg hører alt dere sier" som hun sa. Da hun forlot rommet, lot hun døra stå på gløtt.

Hun hørte ingen lyder, bortsett fra rolig samtale, hevdet hun, inntil hun hørte en stol bli veltet. Da gikk hun inn og fant Ali blødende på golvet, mens tiltalte sto rolig, ja nesten iskald bak ham. Offeret kom seg opp og løp langs korridoren, før han segnet om inne på biblioteket.

Vanskelig å angi tiden

På spørsmål fra aktor sa læreren at hun sto utenfor klasseromsdøre i ett, maks to minutter. Dette kommer trolig til å bli et viktig poeng i prosedyrene.

Tiltalte har nemlig sagt i sin forklaring at Ali klemte rundt strupen hans "i flere minutter" før han trakk kniven for å komme fri.
Dette stemmer dårlig dersom læreren har rett i at hele episoden tok mindre enn to minutter. Men som vitnet selv sa, tidsangivelser i slike situasjoner er vanskelig.

I morgen skal forsvarets vitner i vitneboksen.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no