skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Vitne på ferie, nordreisasaken utsatt

Drapssaken fra Nordreisa skulle vært avsluttet i morgen, men retten ble i dag nødt til å utsette saken en uke. Årsaken er at et av de sentrale vitnene er reist på ferie, og politiet har ikke klart å finne ut hvor hun er.

Publisert 19.06.2002 15:06. Oppdatert 04.07.2002 14:09.
Dette vitnet er vedkommende som hadde hovedansvaret for de fem mindreårige somaliske guttene som bodde alene i et hus på Storslett. Både den 18 år gamle gutten som ble drept og den 16 år gamle tiltalte var blant disse.

I løpet av saken er det blitt klart at forholdene rundt disse flyktningeguttene blir mer og mer viktig. I dag sa flere vitner at oppfølgingen av guttene ikke var god nok, og at hjelpeapparatet ikke hadde klart å fange opp alvoret i uoverenstemmelsene som etter hvert bygget seg opp, blant annet mellom tiltalte og avdøde.

Vil hevne drapet

Han som var flyktningekonsulent i Nordreisa på drapstidspunktet, sa i retten i dag at løsningen med å la guttene bo alene i et hus, ikke var den beste, som han uttrykte seg. Kommunen sjekket med Utlendingsdirektpratet før guttene kom for å undersøke om guttenes ulike klantilhørighet var av betydning. UDI skal ha svart at dette ikke var noe problem. I ettertid har flyktningekonsulenten hørt at avdødes familie nå mobiliserer klanmedlemmer fra hele verden for å ta hevn for drapet.

Vitne på ferie

Den som hadde hovedansvaret for guttene i Nordreisa er innstevnet som vitne, men har reist på ferie til Kypros. Hun er ikke å få tak i på det oppgitte telefonnummeret, og hun har lagt sin egen mobiltelefon hjemme. Dermed har påtalemyndigheten ikke klart å få tak i henne. Siden både aktor og forsvarer mener dette vitnet er svært viktig for bevisførselen, måtte dommer Morten Berg utsette saken til hun kommer hjem til uka.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no