skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Kommunen sviktet

Nordreisa kommune sin behandling av den 16 år gamle drapstiltalte somalieren var ren omsorgssvikt, mener forsvareren. Han går inn for frifinnelse, mens aktor ba om 7 års fengsel i retten i dag.

Publisert 27.06.2002 15:17. Oppdatert 04.07.2002 14:07.
Dersom dette hadde skjedd i en vanlig familie, ville foreldrene mistet foreldretten. Det sa forsvarer Hjallis Bakke i retten i dag. Drapet var nødverge, og gutten må frifinnes, sa Bakke.

Fikk ikke god omsorg

Den som hadde ansvaret for guttene møtte ikke da saken begynte i forrige uke, og saken ble derfor utsatt. I dag måtte hun svare på inngående spørsmål fra forsvareren om kommunens omsorg for guttene i alminnelighet, og tiltalte i særdeleshet. Her kom det fram at forsvareren mener den tiltalte ikke hadde fått den omsorgen som han har krav på etter barnevernloven. Den ansvarlige hadde ikke hatt samtaler med tiltalte om de alvorlige tingene som skjedde i forholdet mellom guttene i dagene før drapet.

Handlet i nødverge

Når det gjelder selve saksforløpet, hevdet forsvareren at tiltalte hadde handlet i nødverge da han knivstakk sin 18-årige landsmann. Gutten var sikker på at han sto i fare for å miste sitt eget liv da han stakk, og dette må føre til frifinnelse, hevdet forsvareren.

7 års fengsel

Aktor, Lars Fause, på sin side, avviste dette, og mente at gutten hadde hatt mulighet til å rømme fra stedet eller å tilkalle hjelp. Han mente derfor at gutten må dømmes for forsettlig drap, og at straffen bør settes til fengsel i 7 år. Kjennelse og eventuell dom blir klar torsdag i neste uke.


Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no