skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Samleside: ROY WAAGE BRYTER MED KRF

Kystpartiet inntar Skjervøy

I går kveld ble det stiftet lokallag for Kystpartiet på Skjervøy, og medlemsmassen i Troms er med det nesten doblet.

Følger etter Waage

Det er full oppslutning blant medlemmene i Skjervøy KrF om å melde overgang til Kystpartiet.

Skjervøy bryter med KrF

Roy Waage, hele kommunestyregruppa i Skjervøy Krf, og store deler av styret i Skjervøy Kristelig Folkeparti meldte seg i går kveld ut av partiet og inn i Kystpartiet.

Støtter Roy Waage

40 prosent av lokallagene i Troms Kristelig Folkeparti vil ha Roy Waage på topp på stortingsvalglista. Det viser andre høring internt i partiet.

Hemmelig KrF-møte

Et 20-talls medlemmer i Troms Kristelig Folkeparti som er motstandere av et regjeringssamarbeid med Høyre, var i går kveld samlet til et hemmelig møte i Olderdalen i Kåfjord.

- Waage for Kystpartiet

KrFs Roy Waage kommer til å ta overgang til Kystpartiet i neste uke. Det hevder NRK Troms og Finnmarks kommentator Arnt Ryvold.

-KRF taper på å miste Waage

Valgforsker Marcus Buck mener Kristelig Folkeparti vil tape på at Roy Waage melder seg ut av partiet. Ordføreren vurderer å melde overgang til Kystpartiet fordi han er misfornøyd med eget parti.

Waage vurderer overgang til Kystpartiet

En gruppe politikere med Skjervøy-ordfører Roy Waage i spissen vurderer felles overgang til Kystpartiet foran neste års Stortingsvalg. Bakgrunnen for overgangen skal være sterk misnøye med eget moderparti, spesielt innad i Kristelig folkeparti.

KrF-opprørerne møter motstand

Det er opprør mot opprørerne i Troms Kristelig Folkeparti. De største lokallagene ønsker ikke at Roy Waage (bilde) skal nomineres til stortingslista. Årsaken er Waages sterke kritikk av partiledelsen.

Opprør i KrF

Det er fullt opprør i Troms Kristelig Folkeparti. Store deler av medlemmene er i mot at partiet skal være med i Bondevik-regjeringa. Og i Troms unnlater medlemmer å betale kontingenten, sier fylkespartileder Gerd Kristiansen.


Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no