skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

Tiltale i Kvæfjorddrapet

Statsadvokaten tok fredag ut tiltale mot fire menn i forbindelse med drapet på Kent Inge Robertsen i Kvæfjord i april.

Av Helge Markusson. Publisert 29.10.2004 14:58. Oppdatert 29.10.2004 15:35.
Fire menn i 30-årene er tiltalt i forbindelse med drapet på Kent Inge Robertsen (25) i Harstad i Troms i april i år. Kent Inge Robertsen ble funnet drept på en skogsbilvei ved Rudda i Kvæfjord kommune. Den grove mishandlingen av 25-åringen skjedde ifølge tiltalen i en leilighet i Harstad som disponeres av en av de fire tiltalte. Påtalemakten mener tre av de fire tiltalte på en eller annen måte var med på selve drapshandlingen. Tiltalen lyder på forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter for to av de tiltalte.

Slag mot hodet

I tiltalen utpekes en 39-åring fra Harstad som mannen som startet mishandlingen av Robertsen. Han skal ifølge tiltalen ha slått Robertsen en rekke ganger i hodet med et metallrør og knyttnever. Robertsen ble blant annet påført 11 knusningsrift i hodet, brukket nese og tungebein før han døde av skadene. En 34-åring fra Harstad er også tiltalt for å ha slått Robertsen i hodet med metallrøret og bare never. Påtalemakten er usikker på om Robertsen var i live da dette skjedde. 34-åringen er derfor subsidiært tiltalt for å ha mishandlet et lik.

Hindret ikke

Innehaveren av leiligheten, en 37 år gammen mann fra Harstad, er tiltalt for medvirkning til forsettlig drap. Han skal ifølge tiltalen ikke ha hatt noen aktiv rolle i mishandlingen, men heller ikke gjort noe for å forhindre drapshandlingen. Fjerdemann er tiltalt for å ha vært med på å frakte den enten sterkt mishandlede eller avdøde Kent Inge Robertsen til nabokommunen. Rettssaken i Trondenes tingrett er berammet til 3. november. (©NTB)





Siste saker:
Flere saker: ALT OM KVÆFJORDDRAPET

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no