skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Kvæfjorddrapet:

- Selvpåførte knivskader

Hovedtiltalte kan selv ha påført seg knivrisp, tror rettsmedisineren. Det kan styrke de andre tiltaltes forklaringer i rettssaken etter drapet på Kent Inge Robertsen.

Publisert 08.11.2004 09:51. Oppdatert 08.11.2004 14:09.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Nils Mehren og Torgeir Skeie

Hovedtiltalte påstår at han ble angrepet av Kent Inge Robertsen og at det var grunnen til slåsskampen med Robertsen. En rettsmedisiner sa i retten mandag at hovedtiltalte hadde flere overflaterisp, skarp vold gjort med kniv.

- Sårene på armen må ha vært påført mens armen var i ro. Disse sårene kan være selvpåført, sa rettsmedisineren.

Det kan bety at hovedtiltalte ikke har forklart seg sannferdig i retten og det kan styrke forklaringene til de andre tiltalte. De hevder det var hovedtiltalte som angrep Robertsen med målrettet vold.

Aktor Erik Thronæs vil ikke oppgradere tiltalen til fjerdemannen i Kvæfjordsaken. (Foto: NRK)

Endrer ikke tiltale

Den fjerde tiltalte i saken kunne bli tiltalt for medvirkning til drapet på Kent Inge Robertsen i april i år, dersom det ble påvist at Robertsen døde på skogbilveien i Kvæfjord. Vedkommende er tiltalt for å ha fraktet avdøde til funnstedet. Aktor Erik Thronæs mente mandag at det likevel ikke er grunnlag for å oppgradere tiltalen.

Den fjerde tiltalte ville ikke forklare seg for retten fredag, men hans politiforklaring ble lest opp.

Avgjørelsen kan tyde på at aktor vil legge til grunn at Robertsen døde som følge av vold i leiligheten i Harstad.

Den fjerde tiltalte er den eneste av de fire som har innrømmet straffskyld etter tiltalen for å ha skjult spor.

Samboer forklarte seg

Hovedtiltaltes samboer forklarte seg i retten mandag formiddag. De to har vært samboere i to år. Hun forklarte at samboeren var kamerat med alle de andre tiltalte i saken. Hun forklarte at de to ikke hadde særlig kjennskap til avdøde.

- Kvelden før drapet forlot han heimen fordi vi var litt uvenner, sa samboeren. Jeg så ham ikke igjen før neste morgen. Da ble jeg vekket av at soveromsdøra ble revet opp og han stod der i en opprørt tilstand. Det tok tid før jeg fikk roa ham ned, sa hun i retten mandag.

- Han sa han hadde slåss med avdøde. Han var knivstukket i brystet og på venstre arme av Robertsen hadde stukket ham med en kniv under slåsskampen. Min samboer så ut som sløyd fisk, med åpne dype sår, sa samboeren i retten i dag.

Løy i politiforklaringer

I vitneavhøret i retten innrømmer hun at hun løy under forklaringer hun tidligere har gitt til politiet. I det første avhøret forklarte hun at samboeren ikke hadde skader da han kom hjem etter slåsskampen.

Hun løy også om tidspunktet for når tiltalte kom hjem. Grunnen til at hun løy var at hun var i sjokk etter det som hadde skjedd, forklarte hun retten. Hun sa også at de andre tiltalte var sinte på Robertsen fordi han hadde senka en sjark som tilhørte en av de andre tiltalte i saken.

Avlytta de tiltalte

De tiltalte avviser at denne saken dreier seg om narkotikaoppgjør. Likevel har politiet i Harstad hatt en eller flere av de impliserte i saken under kommunikasjonskontroll. Det betyr telefonavlytting i en pågående narkotikaetterforskning før drapet fant sted.

På bakgrunn av opplysninger hentet inn fra fakturabasen til Telenor og Netcom kan politiet gjøre rede for utstrakt telefonvirksomhet mellom de impliserte i saken drapsnatta og dagene etterpå.

Telefonavlyttinga gjør også at politiet har tilgang til innholdet samtaler mellom de impliserte, men ville ikke legge fram dette i åpen rett i dag.

Narkotika kan være motiv

Narkotika kan vært motiv for ugjerninga. Hovedtiltalte blir fremstilt som en dominerende person og som en som skulle ha kontroll. Han skal ha solgte dop som tiltalte nummer to fordelte til brukere. Det sa den tidlligere samboeren til den fjerde tiltalte, da hun ble avhørt som vitne mandag ettermiddag.

Hun mener avdøde skal ha stjålet 30 gram amfetamin fra hovedtiltalte. Hun hadde hørt at hovedtiltalte "ville ta" Robertsen for tyveriet. Hun utelukker heller ikke at tiltalte nummer to også hadde noe uoppgjort med avdøde som følge av tyveriet.

Hovedtiltaltes samboer sa i retten tidligere i dag at motivet for raseriet mot avdøde var at han skulle ha senket en båt som tilhørte tiltalte nummer en og tiltalte nummer to.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KVÆFJORDDRAPET

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no