skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 
Kvæfjordsaken:

- Drepte ikke Robertsen

- Den hovedtiltalte i Kvæfjordsaken drepte ikke Kent Inge Robertsen, sa mannens forsvarer i sin prosedyre i dag.

Publisert 11.11.2004 11:34. Oppdatert 11.11.2004 13:08.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Nils Mehren og Torgeir Skeie

Forsvarer John Christian Elden kjemper mot aktors påstand om 14 års forvaring for sin klient i Kvæfjordsaken. Elden mener det er mange uavklarte roller og hendelser i rettssaken etter drapet på Kent Inge Robertsen som avsluttes i Trondenes tingrett i dag.

Hovedtiltaltes forsvarer John Christian Elden. (Foto: Nils Mehren, NRK)
- Det er ikke bevist at min klient har gjort det han er tiltalt for, og all rimelig tvil må komme den tiltalte til gode, sa Elden i prosedyren.

Utgangspunket for Eldens prosedyre er at det ikke er en entydig dødsårsak. Rolleforklaringen er uavklart, dødsårsaken, dødssted og tidspunktet for Kent Inge Robertsens død er også uavklart.

Denne saken er ikke løst med tekniske bevis, hevder Elden. Retten må bygge på vitneforklaringer, men det er fire sprikende forklaringer. Forklaringene er kun et bidrag til rimelig tvil i saken, ikke som fellende forklaringer på det som har skjedd, sa han.

- Min klient har erkjent at han har sloss med Robertsen, men det er langt derfra til å hevde det han er tiltalt for, sa Elden.

Kritiserer andre tiltalte

- Det er uheldig at fjerde tiltalte ikke har forklart seg i retten. Vi har ikke fått anledning til å kontrollere hans politiforklaringer som ble lest opp i retten. Det kunne bidratt å kaste et klarer lys over saken. Hans forklaringer skaper rimelig tvil når han forklarer om hva min klient har gjort, sier Elden.

- Tredje tiltalte har forklart seg uriktig til politiet i sine forklaringer fordi han ville at min klient skulle dømmes for ugjerninga. Hans forklaringer er gitt for å belaste min klient mest mulig, sa Elden.

- Tiltalte nummer to har også forklart seg usant. Det er hevet over en hver rimelig tvil at han lyver når han legger all skyld over på hovedtiltalte, sier Elden.

Elden er nøye på å minne retten på at alle disse tre også flere ganger er dømt for vold og en for falsk forklaring tidligere.

Mildest måte

Elden mener det kun dreier seg om legemsbeskadigelse og så kan man diskutere om det bør tillegges med døden til følge, når det gjelder hovedtiltalte. Han viser til at det ikke er en akutt dødsårsak ut i fra det rettsmedisineren har forklart i retten.

- Det foreligger forskjellige skader som i og for seg kan ha medført døden, men dødsårsaken kan også være påvirket av Robertsens amfetaminmisbruksamme kveld han ble utsatt for vold. Elden mener hans klient må behandles på mildest mulig måte av retten.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KVÆFJORDDRAPET

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no