skilleVæret enkelskilleHør siste Tromsnyttskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Troms Sist oppdatert 14:31
 

- Ikke skyldig i drap

Forvaring på livstid. Det kan bli utfallet for hovedmannen bak Kvæfjorddrapet. Saken etter drapet på Kent Inge Robertsen startet i Harstad i går.

Publisert 03.11.2004 11:12. Oppdatert 04.11.2004 09:26.
Tom Søbstad

Fra venstre advokat Tom Ovesen, advokat John Chr. Elden og bistandsadvokat Roar Edvardsen.
Det er en svært alvorlig tiltale som ble presentert for de fire tiltalte i den såkalte Kvæfjordsaken da tingretten i Harstad begynte forhandlingene i går morges. Fire menn i trettiårene er tiltalt for å ha slått ihjel Kent Inge Robertsen, eller for å ha vært med på å frakte offeret fra Harstad til Kvæfjord.

Brutalt drap

I følge tiltalebeslutningen, skal to av de tiltalt ha slått løs på offeret med et metallrør og med knyttnevene, slik at han fikk dødelig hodeskader og store skader på resten av kroppen. Deretter ble offeret bakbundet og bena hans ble surret sammen med teip.

Døde neste morgen

Etter at mishandlingen stoppet, ble offeret rullet inn i et gulvteppe og båret ut i bilen. Så gikk turen til Rudda i Kvæfjord, der Robertsen ble forlatt. I følge tiltalebeslutningen døde han i løpet av natta, eller ut på morgenen.

Lovens strengeste straff

Statsadvokaten har allerede gjort det klart at han kommer til å legge ned påstand om lovens strengeste straff for den som blir oppfattet som hovedmannen. Det betyr 21 års forvaring, og en minste soningstid på 10 år.

Tilståelse i formiddag

En av de tiltalte tilsto i formiddag at han hadde vært med på å frakte Kent Inge Robertsen fra leiligheten i Harstad, der mishandlingen fant sted, og til Kvæfjord. Denne mannen er ikke tiltalt for å ha vært med på selve drapet.

De tre som er tiltalt for drap og medvirkning til drap, sa seg ikke skyldig.

Usikkert når Robertsen døde

Retttsmedisinerne kan ikke med sikkerhet si om offeret døde i leiligheten i Harstad der han ble slått, eller om han døde av nedkjøling etter at han ble forlatt på skogbilveien i Kvæfjord. Det er heller ikke mulig å fastslå en eksakt dødsårsak, sa statadvokat Erik Thronæs i sitt innledingsforedrag.

Opprivende sak

Rettsaken er en opprivende opplevelse for de pårørende som følger saken. Retten har måttet ta sete i Grandsalen på Grand hotell fordi Harstad ikke har store nok rettsaler til å behandle saker med fire tiltalte og så mange interesserte tilhørere i tillegg til pressen.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KVÆFJORDDRAPET

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no